Podnikatelé GE Money Bank věří

Zatímco vklady celého trhu vzrostly loni celkově „jen“ o přibližně 5 % , GE Money Bank ve stejné kategorii zaznamenala dokonce 32% nárůst. Stojí za tím především oblíbené konto Genius Business Active a vysoce úročené termínované vklady.

Podnikatelé GE Money Bank věří: Jejich vklady u banky za rok vzrostly o více než 30 %

Podnikatelé i další subjekty (např. vládní a finanční instituce) vnímají GE Money Bank jako bezpečné místo pro uložení volných finančních prostředků také díky síle a stabilitě její mateřské společnosti General Electric.

Důvěra podnikatelů v GE Money Bank je dána nejen jejich dobrou zkušeností a výhodnou nabídkou banky, ale také dlouhodobě potvrzovaným ratingem AAA její mateřské společnosti General Electric (GE). Jedná se o nejvyšší možné ratingové ohodnocení vůbec. Pyšní se jím pouze společnosti s prvotřídní pověstí a naprostou spolehlivostí, pokud jde o schopnost splácet své závazky.

Ke konci roku 2008 naše portfolio depozit pro podnikatele dosahovalo téměř 33 miliard korun, tedy o 32 % více než ve stejném období roku předešlého, řekl Radomil Štumpa, ředitel komerčního bankovnictví GE Money Bank. Podnikatele v poslední době oslovila především nabídka termínovaných vkladů, u kterých GE Money Bank nabízí jedno z nejvyšších úročení na trhu. To dosahuje až 4 % ročně, ale pokud u nás podnikatelé udržují vyšší zůstatky, může být jejich individuální úročení ještě výhodnější, dodal Radomil Štumpa.

Termínované vklady GE Money Bank nabízí podnikatelům výhodné zhodnocení peněžních prostředků v korunách, ale také v USD a EUR. Podnikatelé si mohou vybrat ze široké škály termínovaných vkladů se splatností od 1 týdne do 3 let.

Na výrazném nárůstu depozit malých a středních podnikatelů u GE Money Bank se z velké míry podílí také vklady na paušálních účtech typu Genius Business Active. Nezávislý internetový server Bankovnipoplat­ky.com označil konto Genius Business Active jako jedno z nejvýhodnějších podnikatelských účtů na trhu. S ním mohou totiž podnikatelé v rámci výhodného měsíčního paušálu využívat celou řadu služeb bez omezení. Jde především o:

• vedení běžného účtu včetně měsíčních výpisů
  • veškeré výběry z bankomatů GE Money Bank
  • služby přímého bankovnictví
  • vedení dvou platebních karet
  • SMS servis
  • veškeré příchozí platby
  • veškeré odchozí elektronické platby
  • vedeni kontokorentního rámce
  • 0,5% finanční odměna při každé platbě kartou u obchodníka či na internetu
  • při minimálním průměrném měsíčním zůstatku ve výši 500 tisíc korun je účet zdarma

Genius Business Active je určen pro fyzické osoby – podnikatele. Pro právnické osoby jsou připraveny verze Genius Business Active 10, 50 a 200, ve kterých je zdarma takový počet transakcí (příchozích a elektronických odchozích), který odpovídá číslovce v názvu.

Od května loňského roku navíc GE Money Bank odměňuje majitele platebních karet vydaných k jakémukoli z účtů typu Genius Active nebo Genius Business Active tím, že jim vrací peníze. Za každý nákup u obchodníka nebo na Internetu uskutečněný platební kartou získají půl procenta z hodnoty transakce zpět na účet. Od zavedení služby „Odměna za platby kartou“, tedy za 8 měsíců, rozdala GE Money Bank podnikatelům již 1,6 milionu korun.