Počet klientů PFČP se zvýšil o 10 %

Počet klientů Penzijního fondu České pojišťovny (PFČP) nadále roste. V meziročním srovnání se jejich počet k 31. březnu 2008 zvýšil o 93 262, tj. o necelou desetinu na 1 103 708 klientů. Současně s tím u PFČP ještě výrazněji přibývají vklady klientů. Na konci prvního čtvrtletí letošního roku spravoval PFČP již téměř 40 miliard aktiv, což je o 15,2 % více než před rokem.

Nadále se zvyšující počet klientů PFČP svědčí o tom, že lidé v případě jejich zabezpečení v postproduktivním věku již nechtějí spoléhat pouze na stát. „Penzijní připojištění je stále silněji vnímáno jako jeden z pilířů zabezpečení v penzi,“ upřesňuje Tomáš Matoušek, generální ředitel PFČP. „Penzijní připojištění je dlouhodobou investicí, která i přes krátkodobé změny vykazuje stabilní a dobré zhodnocení,“ doplňuje Tomáš Matoušek.

Dynamický růst objemu spravovaných aktiv na 40 miliard korun je ovlivněn nejen nárůstem počtu klientů, ale také zvyšující se průměrnou výší vkladů. Trvale roste počet klientů s úložkami nad 500 Kč, kteří mohou využívat daňové úlevy. Jen v loňském roce to bylo téměř 15 % z více než jednoho milionu klientů PFČP.