Počet klientů Penzijního fondu České spořitelny překročil 600tisícovou hranici

Penzijní fond České spořitelny má již více než 608 tisíc klientů a s 15,7% podílem si nadále upevňuje pozici druhého největšího penzijního fondu z hlediska počtu účastníků na trhu penzijního připojištění. Ve třetím čtvrtletí tvoří meziroční nárůst počtu klientů 16 % a výrazně tak předstihuje růst na trhu penzijního pojištění, který činí 10 %. Objem finančních prostředků na osobních účtech klientů se meziročně zvýšil o 27 % na téměř 23 mld. Kč.

„Růst počtu klientů našeho fondu nás těší. Je patrné, že stále více klientům záleží na své budoucnosti, na kvalitním životě v důchodovém věku. Proto budeme i nadále usilovat o to, aby bylo naše penzijní připojištění dobrým a spolehlivým řešením klientovi budoucnosti, “ uvedl Aleš Poklop, člen představenstva a ředitel úseku obchodu a marketingu.

Za první tři čtvrtletí roku dosáhl Penzijní fond České spořitelny zisku více než 541,7 mil. Kč (podle českých účetních standardů CAS). V meziročním srovnání jde o 70 % nárůst. Ve stejném období roku 2006 totiž činil zisk 319,1 mil. Kč. Výborné obchodní výsledky jsou mimo jiné podpořeny také neustálým rozvíjením spolupráce se zaměstnavateli. Počet zaměstnavatelů, kteří přispívají svým zaměstnancům do Penzijního fondu ČS, se zvýšil na 6 899.