Počet klientů Penzijního fondu České spořitelny meziročně vzrostl o více než 14 % na půl milionu

Penzijní fond České spořitelny (Penzijní fond ČS) navýšil v roce 2006 počet svých klientů na téměř 550 tisíc, což oproti roku 2005 znamená růst o 14,6 %. Celkově Penzijní fond ČS získal v roce 2006 123 tisíc nových klientů a překonal dynamiku celého trhu penzijního pojištění, který registroval v minulém roce nárůst celkově o 10 %.

„Překonání dynamiky celého trhu penzijního pojištění považujeme za velký úspěch. Povědomí klientů o nutnosti vlastního zajištění na stáří se stále zvyšuje a klienti se již v současné době dobře orientují v tom, který z finančních produktů na trhu je k tomu nejvhodnější,“ uvedl Jan Diviš, předseda představenstva a generální ředitel Penzijního fondu České spořitelny.

Dynamického růstu dosáhl v minulém roce také ukazatel finančních prostředků na osobních účtech klientů Penzijního fondu ČS. Objem kapitálových fondů vzrostl na více než 19 miliard Kč a zvýšil se tak o 27 % oproti roku 2005. I v tomto ukazateli překonal Penzijní fond ČS dynamiku trhu penzijního připojištění, který vzrostl v minulem roce o 20 %.

Penzijní fond ČS zlepšil obchodní výsledky i díky své rozsáhlé prodejní síti. Ta zahrnuje všechny pobočky České spořitelny a její externí prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa, pojišťovna, a.s. Nárůst obchodní dynamiky byl navíc podpořen dalším rozvojem spolupráce se zaměstnavateli, se kterými Penzijní fond ČS v rámci firemního programu uzavřel již více než 6 200 smluv.