Počet klientů Penzijního fondu České spořitelny, i přes stagnaci trhu, meziročně vzrostl o téměř 50 tisíc

[Tisková zpráva] Penzijní fond České spořitelny získal k 30. červnu 2011 meziročně o téměř 50 tisíc více klientů, což je nejvíce nových účastníků penzijního připojištění na českém trhu.

-    Penzijní fond České spořitelny (PFČS) navýšil meziročně k 30. červnu 2011 počet svých klientů téměř o 50 tisíc (na 921 773 klientů)

-    PFČS dosáhl k 30. červnu 2011 rekordního zisku 371 mil. Kč, meziročně jde o 8,5% nárůst

Penzijní fond České spořitelny získal k 30. červnu 2011 meziročně o téměř 50 tisíc více klientů, což je nejvíce nových účastníků penzijního připojištění na českém trhu. PFČS má tak celkem 921 tisíc klientů. Tento růst představuje téměř o 5 p. b. rychlejší tempo, než bylo tempo celkového růstu trhu. Počet účastníků penzijního připojištění všech fondů se meziročně zvýšil o 0,7 %.

„Stále více lidí si uvědomuje, že na důchod je třeba se začít připravovat včas. Velký počet nově příchozích klientů vnímáme jako projev důvěry v naši obchodní strategii, která je založena na trvalém a bezpečném zhodnocování klientských prostředků. Důvěru klientům pak každoročně oplácíme zhodnocením prostředků, které loni dosáhlo 2,34 %, což bylo jedno z nejvyšších na trhu,“ uvedl Aleš Poklop, předseda představenstva a generální ředitel PFČS.

PFČS dosáhl za první pololetí tohoto roku 371 mil. Kč čistého zisku (počítáno podle účetních standardů CAS), což je o 29 mil. Kč více než za stejné období v loňském roce. K 30. červnu 2011 spravoval Penzijní fond České spořitelny svým klientům celkem 36,64 mld. Kč.

Na dosažení obchodních výsledků se podílela především rozsáhlá prodejní síť, která zahrnuje všechny pobočky České spořitelny (653) a její externí prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa pojišťovna a Partner České spořitelny. Pozitivně výsledky ovlivnil i další rozvoj spolupráce s 10 565 přis­pívajícími zaměstnavateli.

Vybrané ukazatele Penzijního fondu České spořitelny

k 30. 6. 2010

k 30. 6. 2011

meziroční změna

Čistý zisk (podle CAS)

342 mil. Kč

371 mil. Kč

+ 8,5 %

Počet klientů

+ 5,6 %

Majetek na osobních účtech klientů

33,69 mld. Kč

36,64 mld. Kč

+ 8,8 %

Penzijní fond České spořitelny je druhým největším fondem z hlediska počtu klientů i výše spravovaných klientských prostředků. Za loňský rok připsal svým klientům zhodnocení ve výši 2,34 %, resp. 5,66 % při započtení státních příspěvků.