Počet klientů ING Nationale-Nederlanden se meziročně zvýšil o téměř 40 %

6. listopadu 2002

Pojišťovna ING Nationale-Nederlanden zaznamenala ke konci třetího čtvrtletí letošního roku významný růst všech základních hospodářských a obchodních ukazatelů. Pokračující dynamický růst ING Nationale-Nederlanden je důkazem upevňování pozice na českém trhu životního pojištění.

Výsledky, které ING Nationale-Nederlanden dosáhla za prvních devět měsíců 2002, svědčí o významné pozici, kterou si pojišťovna vybudovala za deset let svého působení na českém trhu a dokládají stálý růst zájmu klientů o její produkty. ING Nationale-Nederlanden vstoupila na český trh v roce 1992 jako první zahraniční pojišťovna.

Předepsané pojistné ING Nationale-Nederlanden dosáhlo ke konci září 2002 objemu 3,4 miliardy korun. V porovnání s objemem v září loňského roku, kdy činilo 3 miliardy korun, došlo k růstu tohoto klíčového hospodářského ukazatele o 12,5 %. Hrubý zisk pojišťovny ING Nationale-Nederlanden dosáhl k 30. září tohoto roku téměř 559 milionů korun, což představuje meziroční nárůst o více než 43 %.

Ke konci září 2002 měla pojišťovna ING Nationale-Nederlanden přes 263 tisíc klientů. V porovnání se stejným obdobím loňského roku se jejich počet zvýšil o téměř 37 %, když ke konci třetího čtvrtletí 2001 měla pojišťovna přes 192 tisíc klientů. Neméně dynamicky rostl i počet smluv, které měli tito klienti s ING Nationale-Nederlanden uzavřeno. K 30. září letošního roku vedla pojišťovna téměř 324 tisíc smluv. V meziročním srovnání se jejich počet zvýšil o 35 % (k 30. září 2001 měla pojišťovna uzavřeno téměř 240 tisíc smluv).

Během prvních devíti měsíců letošního roku došlo i k významnému posílení objemu aktiv, které ING Nationale-Nederlanden spravovala. Ke konci záři dosáhl jejich objem hodnoty 17,6 mld. Kč. Od konce loňského září se jejich objem zvýšil o téměř 30 % – což v absolutním vyjádření představuje nárůst o více než čtyři miliardy korun. Celková aktiva ING Nationale-Nederlanden dosáhla ke konci letošního třetího čtvrtletí objem téměř 19,4 mld. Kč. Za dvanáct měsíců se jejich objem zvýšil o 28,5 %.
Na růstu počtu klientů, smluv i objemu aktiv se výrazně podílí úspěch konceptu ING Employee Benefits. ING jako první finanční skupina v České republice uvedla počátkem roku 2001 na trh ucelený koncept spolupráce s firemní klientelou – ING Employee Benefits. V jeho rámci nabízí firmám ojedinělý komplex zaměstnaneckých výhod. Firmy mohou prostřednictvím ING Employee Benefits svým zaměstnancům nabídnout řadu finančních produktů za zvýhodněných podmínek. Mezi ně patří životní a soukromé zdravotní pojištění, penzijní připojištění nebo podílové fondy. ING Employee Benefits také poskytuje speciální pojistný program na motivaci manažerů a klíčových zaměstnanců firem.

Výrazným úspěchem ING Employee Benefits v letošním roce bylo zahájení spolupráce ING s Českými drahami. Pojišťovna ING Nationale-Nederlanden byla totiž vybrána na základě výběrového řízení jako partner Českých drah pro zajištění životního pojištění pro jejich zaměstnance.

* * *

ING Group působí v 65 zemích světa a má přes 100 000 zaměstnanců. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních institucí v Evropě. V České republice působí od roku 1991. Poskytuje služby v oblasti pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv přes 400 tisícům individuálních a korporátních klientů. V České republice v rámci skupiny ING Group působí pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Employee Benefits, ING Investment Management, ING Real Estate. Neméně významnými členy skupiny jsou také například ING Lease, ING Baring Private Bank a Baring Communications Equity.