Platební terminály České spořitelny zpracovaly v sobotu 13. prosince o 100 % vyšší objem transakcí než loni

Rekordním dnem z hlediska objemu a počtu transakcí na platebních terminálech České spořitelny byla sobota 13. prosince 2008. Klienti v tento den provedli transakce v celkovém objemu 358 mil. Kč, což je o 100 % více než ve stejný den loňského roku.

Počet transakcí stoupl o 84 % na téměř 280 tisíc plateb. V porovnání se stejným obdobím loňského roku mírně vzrostl i počet a objem transakcí na bankomatech České spořitelny. Nejvíce v předvánočním období lidé vybírali v pátek 12. prosince 2008, kdy bankomaty vydaly téměř 1,7 mld. Kč. a zaznamenaly 683 740 transakcí.

Zájem o bezhotovostní platby u obchodníků neustále roste. V roce 2006 klienti provedli na platebních terminálech České spořitelny 18,9 mil. transakcí, v roce 2007 to bylo 23,4 mil. transakcí a k 30. listopadu 2008 se počet transakcí provedených na platebních terminálech České spořitelny vyšplhal na 34,2 milionu.

V pátek 12. prosince 2008 vybrali klienti z bankomatu při jednotlivé transakci v průměru 3 900 Kč a přesáhli tak roční průměrnou částku výběru z bankomatu k 17. prosinci 2008 ve výši 3 400 tisíc Kč o 14,5 %.