Plánovaná odstávka systému Raiffeisenbank

Raiffeisenbank o tomto víkendu chystá plánovanou odstávku části svých bankovních systémů, která je nezbytným předpokladem další modernizace IT infrastruktury. Z toho důvodu nebudou o víkendových dnech dostupné účty eKonto a původní cenové programy bývalé eBanky. Systémy budou opět plně funkční v úterý 29. září ráno. Klienti banky již byli o odstávce informováni.

Na následující prodloužený víkend Raiffeisenbank chystá plánovanou technickou odstávku části svých bankovních systémů. Vybrané systémy budou vypnuty o půlnoci z pátku 25. září na sobotu 26. září a v následujících dnech tak budou nedostupné účty eKonto a původní cenové programy bývalé eBanky. Na účty se tedy nebude možné přihlásit ani nepůjde provádět jakékoli transakce. Ukončení odstávky je plánováno na úterý 29. září 7:00.

Platební karty budou i v těchto dnech fungovat bez omezení, a to pouze s výjimkou služby zamykání platební karty. Účty a balíčky Kompletkonto budou rovněž dostupné bez omezení.

Odstávka je součástí dlouhodobého plánu modernizace bankovní IT infrastruktury s cílem dále zkvalitňovat a zrychlovat služby.

Své klienty Raiffeisenbank o odstávce již infomovala prostřednictvím poboček, schránek v internetovém bankovnictví i internetových stránek banky.