Pioneer Investments dokončil akvizici společnosti AmSouth Bancorporation a oznamuje nabídku nových fondů

Pioneer Investment Management, Inc. (Pioneer) dnes oznámil úspěšné dokončení akvizice správce otevřených podílových fondů společnosti AmSouth Bancorporation (NYSE: ASO) („AmSouth“). Transakce se týká dvaceti tří otevřených podílových fondů spravujících přibližně aktiva ve výši 5,2 miliardy USD. Společnosti oznámily podpis definitivní dohody v červnu 2005 za nákupní cenu 65 milionů USD.

Dario Frigerio, ředitel divize privátního bankovnictví a Asset Managementu UniCredito Italiano S.p.A. (UniCredit) a výkonný ředitel Pioneer Global Asset Management S.p.A. (Pioneer Investments), prohlásil: V USA je navyšování aktiv ve správě a celkového potenciálu důležitou součástí naší strategie vytvořit ze skupiny Pioneer Investments předního globálního správce aktiv, a akvizice AmSouth je svědectvím pokračujícího úspěchu skupiny v USA. Od doby, kdy Uni Credit, získala v roce 2000 Pioneer, vzrostla v USA naše aktiva ve správě o 128 procent na současných 48 miliard USD a globální objem aktiv ve správě vzrostl k 31. srpnu 2005 z 121 miliard USD na 181 miliard USD. Ve spojitosti s rozšiřováním našeho globálního působení očekáváme pokračování tohoto růstu.

Pioneer bude pokračovat v intenzivní spolupráci s AmSouth při poskytování služeb zákazníkům investujícím do fondů Pioneer.

Šestnáct z bývalých fondů AmSouth již prošlo reorganizací a byly zapojeny do stávajících fondů Pioneer s podobnými investičními cíli a strategiemi a ze sedmi fondů AmSouth se staly nové fondy Pioneer.

Dana Řezníková
Crest Communication­s a.s.