Divize Pioneer Alternative Investments získala první cenu v kategoriiI „Fondy fondů“ v soutěži australských hedge fondů

Cena byla udělena za fond Momentum AllWeather (A$) Absolute Return Fund, který je součástí řady fondů hedge fondů s názvem Momentum AllWeather. Momentum AllWeather je jednou z nejúspěšnějších a nejstarších řad fondů hedge fondů s nízkou volatilitou. Investičním manažerem řady fondů AllWeather je společnost Pioneer Alternative Investments.

Český Pioneer Asset Management, a. s. užívá hedge fondů skupiny při řízení privátních portfolií. Podle Petra Šimčáka, ředitele distribuce a vývoje nových produktů této společnosti, lze s jejich pomocí snižovat riziko, aniž by byl omezen potenciál výnosu.

Mark Barker, ředitel pro investice fondů hedge fondů společnosti Pioneer Alternative Investments, u příležitosti předání ceny, řekl: Máme z této ceny velkou radost, protože v zásadě potvrzuje naši filozofii tvorby absolutních výnosů při solidním řízení rizika poklesu. Klíčem našeho investičního procesu je identifikace potenciálně rizikových míst a snižování rizik na základě promyšleně diverzifikovaného portfolia.

Australská pobočka Pioneer Investments, která byla otevřena v roce 2000, se zaměřuje především na trh institucí, kde její podíl neustále roste díky fondům hedge fondů této skupiny.

Eric Pinn, ředitel prodeje divize Pioneer Alternative Investments, cenu okomentoval takto: Koncepce fondů Momentum AllWeather vychází z myšlenky vybudovat fond s konzistentními a do značné míry předvídatelnými výnosy, které nejsou příliš narušované (někdy velmi prudkými) výkyvy na konkrétním trhu, popř. obecně v celé ekonomice. Tento fond, řízený zejména na základě konkrétních události, investoval do rozvíjejícího se portfolia investičních strategií a této investiční filozofie se drží po celých deset let od založení. Díky své nízké volatilitě jsou fondy Momentum AllWeather velmi populární mezi investory s vysokým vlastním kapitálem a v poslední době u institucí. Cena je uznáním našeho konkurenceschopného postavení v této oblasti a ukazuje na potenciál růstu obchodů na trhu institucí v Austrálii i celosvětově. Australské fondy hedge fondů společnosti Pioneer se skládají ze dvou fondů: Momentum AllWeather (A$) Absolute Return Fund a Momentum Global (A$) L/S Strategy Fund.