PFČP opět vítězí v žebříčku CZECH TOP 100

Po překonání hranice jednoho milionu klientů potvrdil Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) znovu postavení největšího penzijního fondu, když se umístil na prvním místě ve své kategorii v žebříčku CZECH TOP 100. Prvenství v této kategorii tak v soutěži slaví již potřetí za sebou.

„První místo v žebříčku CZECH TOP 100 odpovídá našemu dominantnímu postavení mezi penzijními fondy a trvale rostoucímu tržnímu podílu. Je také významným potvrzením úspěšnosti naší zvolené strategie v oblasti dobrovolného penzijního připojištění,“ doplňuje výsledek PFČP Pavel Němec, jeho výkonný ředitel pro obchod a marketing.

Žebříček nejvýznamnějších společností je sestavován Sdružením CZECH TOP 100 na základě ekonomických údajů poskytnutých jednotlivými firmami. Veřejnosti byl poprvé představen v roce 1995. Pořadí finančních institucí je sestavováno samostatně a pro svoji různorodost je rozděleno do čtyř podskupin: finanční zprostředkovatelé a pomocné finanční instituce, měnové instituce, pojišťovny a penzijní fondy. Posledním dvěma jmenovaným kategoriím panují členové skupiny PPF. Vedle již zmiňovaného PFČP se jedná o Českou pojišťovnu, která výškou předepsaného pojistného trvale zaujímá primát na trhu s pojištěním.