PFČP: Nárůst aktiv a zisk 200 milionů korun v prvním čtvrtletí

[Tisková zpráva] Penzijní fond České pojišťovny (PFČP), jedna z největších společností Generali PPF Holdingu, vykázal v prvním čtvrtletí 2010 nárůst objemu aktiv o 17 % na 51,5 miliardy korun.

Zisk PFČP dosáhl za první tři měsíce letošního roku 200 milionů korun. Penzijní fond ČP nadále spravuje 1,16 milionů klientských smluv, čímž potvrzuje pozici lídra na trhu s penzijním připojištěním.

„Uplynulé měsíce jsme svědky růstu finančních trhů a toto oživení se pozitivně promítlo do čtvrtletních hospodářských výsledků PFČP,“ řekl Tomáš Matoušek, generální ředitel a předseda představenstva Penzijního fondu České pojišťovny.

Kromě uspokojivých hospodářských výsledků zaznamenal PFČP trend ve změně přístupu klientů k penzijnímu připojištění, což dokazuje 17% nárůst objemu aktiv oproti minulému roku. „Češi však s ohledem na problémy s deficitem státního penzijního systému musejí brát penzijní připojištění vážněji a spořit daleko více peněz,“ komentoval vývoj Tomáš Matoušek.