Petr Zapletal: "Rok 2002 překonal naše očekávání."

(Praha 30.12.2002) „V letošním roce vzrostl počet našich klientů o 100 tisíc na celkem 350 tisíc osob. Rok 2002 tak překonal naše očekávání“, říká generální ředitel ISČS a zároveň předseda Unie investičních společností (UNIS) Dr. Petr Zapletal.

Celková hodnota majetku fondů ISČS podle něj vzrostla o plnou polovinu na téměř 40 miliard Kč. Obdobně příznivá čísla vykazuje i celá Unie investičních společností. Majetek jejích členských společností letos vzrostl přibližně o 50 % na současných 100 mld. Kč.

„K rekordnímu přílivu peněz do podílových fondů v tomto roce přispěla rostoucí zkušenost českých střadatelů s moderními způsoby investování a pokles úroků na bankovních vkladech. Svůj pozitivní vliv má i nabídka atraktivních typů fondů, která se stále rozšiřuje,“, shrnuje příčiny letošního úspěchu fondů Petr Zapletal.

ISČS si podle něj upevnila své postavení největší investiční společnosti v ČR. V tomto trendu chce pokračovat i v dalších letech. Hlavně dalším rozšiřováním nabídky o nové fondy, ale také dále se zlepšujícím poradenstvím, poskytovaným na pobočkách České spořitelny.