Petr Ševčík – nový vůdce pro Decision Maker i Debt Master

Na novou pozici produktového manažera nastoupil od počátku července Petr Ševčík, který bude řídit rozvoj automatizovaného schvalovacího systému Decision Maker a inteligentního vymáhacího systému Debt Master. Petr za svou pestrou profesní historii působil ve významných obchodních i finančních společnostech, kde zajišťoval projekty zaměřené na interní procesy či řízení rizika.

„Již delší dobu jsme byli ve fázi hledání kvalitního a zkušeného člověka, který by mohl nést odpovědnost za ideový i procesní rozvoj našich hlavních produktů,“ říká Jan Denemark, výkonný ředitel Creditinfo Solutions. „S Petrem jsme se potkali již při implementaci Bureau Connectoru v eBance a naše praktické zkušenosti byly oboustranně pozitivní, což nás přivedlo na myšlenku budoucí spolupráce. Ta se nyní stala realitou,“ dodává J. Denemark.

„Vývoj Decision Makeru i Debt Masteru probíhá neustále a z technologického hlediska jsou oba produkty aktuálně přesouvány na poslední verze platformy Microsoftu. Ačkoli v současnosti reaguje jejich rozvoj především na podněty zákazníků, mým cílem je aktivně přinášet nové funkce a vlastnosti tak, abychom se v této oblasti stali inovátory,“ říká Petr Ševčík, nový produktový manažer pro Decision Maker a Debt Master.

Petr Ševčík před nástupem do Creditinfo Solutions řídil jedno z oddělení controllingu společnosti ČEZ, a.s., které zpracovávalo agendu pěti divizí a pěti dceřiných společností. Jeho cílem bylo sledování klíčových výkonnostních parametrů, jejich nastavování a vyhodnocování. Zároveň se účastnil projektů, které vedli k vytvoření „Best Practice“ postupů v oblastech IT, telekomunikací, nemovitostí, dopravních a dalších doplňkových služeb.

Předtím ve společnosti eBanka na pozici projektového manažera byl zodpovědný za implementaci systému řízení rizika ve společnosti HomeCredit, a to hned na třech trzích. Projekt zahrnoval spektrum od vývoje scoringových nástrojů, nastavení procesů, přes reporting až po samotnou metodologii. Pro eBanku zajišťoval připojení k bankovnímu registru, SOLUSu a Centrálnímu registru úvěrů. Zároveň zajišťoval nastavení procesu pro vymáhání a odprodej pohledávek.

Do té doby působil Petr v americké kanceláři společnosti CZECHTRADE v Chicagu. Zde spolupracoval na tvorbě studií o americkém trhu pro české podniky, propagaci českých produktů a služeb či pořádání obchodních výstav.

Zkušenosti s předpovídáním kvality úvěrového portfolia či správou kapitálové přiměřenosti a vývojem bankovní úvěrové strategie také získával za svého působení v Komerční bance, kde byl členem oddělení Řízení úvěrového portfolia a zastával pozici senior analytika.

Petr je ženatý a s dcerou i synem se aktivně věnuje squashi a horskému kolu nebo odpočívá u piána či kytary.