Pět podfondů Parvest se 23. srpna sloučí

Rodina fondů Parvest se bude v srpnu upravovat. Pět podfondů bude sloučeno a tím se zmenší celkový počet podfondů na 70. Počet podfondů registrovaných v České republice se změní na 59, to jest čtyři peněžní podfondy, čtrnáct dluhopisových, deset smíšených a 31 akciových.

* Parvest World Technology absorbuje Parvest Asian Technology, Parvest World Media Net a Parvest Europe Outsourcing . Tímto aktiva nového fondu Parvest World Technology přesáhnou 90 milionů euro.

* Parvest New Europe bude začleněn do Parvest Eastern Europe. Po sloučení bude objem majetku v Parvest Eastern Europe 50 millionů euro.

Změny investiční politiky dvou podfondů Parvest

Vzhledem ke změnám investiční politiky se Parvest Continental Europe změní 23. srpna na „Parvest Europe Multi Cap“. Fond bude inestovat do akcií evropských společností s malou, střední a větší kapitalizací. Tato nová investiční politika nabídne klientům větší možnosti výběru.

Parvest Europe Growth Plus se 23. srpna přemění na „Parvest Europe Growth“. Zatímco Parvest Europe Growth Plus byl rozložen mezi 40 úzce zaměřených titulů, bude Parvest Europe Growth investovat do titulů s růstovým výhledem. Bude to fond s růstovým stylem oproti hodnotovému stylu, který se zaměřuje na tituly podhodnocené trhem.

U fondu Parvest US Small Cup se změní maximální tržní kapitalizace společnosti v rámci portfolia na 3,5 miliardy dolarů.