Personální změny ve vedení skupiny Komerční banky

[Tisková zpráva] S účinností od 1. července se novým předsedou představenstva Faktoringu KB stává Miloslav Kukla. Slawomir Komonski převezme pozici ředitele investičního bankovnictví KB od 12. července. Pierre Même se od 15. července stává výkonným ředitelem pro organizaci a řízení projektů KB.

Miloslav Kukla (40), dosavadní ředitel regionální pobočky Praha 1 – Václavské náměstí, byl nominován na pozici předsedy představenstva společnosti Faktoring KB, a to s platností od 1. 7. 2010. Miloslav Kukla v této pozici nahradí Milana Corjaka, který na vlastní žádost odchází ze skupiny KB. Miloslav Kukla pracuje v Komerční bance již od roku 1992 a prošel řadou pozic v distribuční síti. Zastával funkce bankovního poradce, ředitele pobočky, ředitele obchodního centra a ředitele regionální pobočky v Praze 7 a Praze 1.

Slawomir Komonski (50) přichází do Komerční banky po desetiletém působení v pozici ředitele kapitálových trhů a strukturovaného financování a zástupce generálního ředitele Société Générale v Polsku. Slawomir Komonski se současně stává členem výboru ředitelů KB. V oblasti bankovnictví a zejména kapitálových trhů působí již od roku 1992, od roku 1995 pracoval pro Société Générale ve Varšavě. V pozici ředitele a zároveň country manažera investičního bankovnictví pro Českou republiku a Slovensko nahradí Jürgena Grieba, který přijal nabídku pozice ředitele Investičního kapitálového bankovnictví a současně country manažera SGCIB pro Rusko v Rosbank, dceřiné společnosti Société Générale v Rusku.

Pierre Même (39) převezme  pozici výkonného ředitele pro organizaci a řízení projektů KB a zároveň se stane členem výboru ředitelů KB. Pierre Même zahájil svou kariéru ve skupině SG v roce 1996 v pražské pobočce Société Générale. Po akvizici Komeční banky přešel do KB, kde zastával řadu pozic. Působil jako projektový manažer, vedoucí operačních rizik a posledně jako náměstek ředitele pro provoz. V letech 1999 – 2001 zastával pozici Head of Operations pro SG v Praze. Pierre Même nahradí v této funkci dosavadní výkonnou ředitelku Marii Josephine Dreiski Rajski, která přijala pozici výkonné ředitelky podpůrných služeb v SKB Bance, slovinské dceřiné společnosti Société Générale.