Penzijní fond ING připsal za rok 2003 zhodnocení ve výši 4 %

ING Penzijní fond a.s. navazuje na tradičně vysoké zhodnocování příspěvků a za rok 2003 připisuje svým účastníkům zhodnocení ve výši 4 %. Rozhodnutí akcionáře o výši zhodnocení schválila dne 8. 4. 2004 valná hromada ING PF. Penzijní fond ING tak potvrdil svou pozici na trhu, když za období let 1995-2002 připsal, dle metodiky APF ČR, nejvyšší průměrné zhodnocení mezi českými penzijními fondy.

ING PF se stal v loňském roce nejrychleji rostoucím penzijním fondem mezi českými penzijními fondy v počtu nových účastníků, když jejich celkový počet vzrostl o 15,3 % na 294 270. Zároveň výrazně vzrostl objem aktiv ve správě o 29,3 % na 8,18 mld. Kč a zisk se zvýšil o 32,5 % na 322 mil. Kč. ING PF úspěšně rozvíjel i spolupráci se zaměstnavateli. K 31. 12. 2003 již přispívalo svým zaměstnancům do ING PF více než s 6,5 tisíce firem. Průměrný příspěvek zaměstnavatele přitom činil 592 Kč. Penzijní fond ING získal v roce 2003 cenu „Rhodos“ za nejlepší firemní image a ocenění „Stříbrná koruna“ za druhý nejlepší produkt roku 2003 v kategorii penzijního připojištění.

V roce 2004 očekává výkonná rada ING další pokračování růstu a zvyšování počtu účastníků. Podpořit by ho měla rovněž nová mediální kampaň s názvem Nezaručíme, čím budete v příštím životě, ale pojistíme Vám ten současný, se kterou nyní ING přichází a která představuje ING jako odborníka na životní pojištění a penzijní připojištění.