Penzijní fond ING připsal svým klientům zhodnocení ve výši 4,1 %

9. dubna 2003

Penzijní fond ING připsal svým klientům za loňský rok podle metodiky Asociace penzijních fondů ČR zhodnocení ve výši 4,1 %.

Penzijní fond ING, který je součástí významné holandské finanční skupiny ING, zaznamenal v roce 2002 výrazný růst aktiv ve správě. K 31. prosinci 2002 dosáhl objem aktiv ve správě výše 6,65 miliardy korun, přičemž v předchozím roce to bylo 4,92. V procen­tuálním vyjádření jde tedy o meziroční nárůst o 35 %.

V roce 2002 dosáhl penzijní fond ING hrubý zisk 242, 6 mil. Kč (v roce 2001 to bylo 225,0 mil. Kč), což představuje meziroční nárůst o 7,8 %.

Celkový počet klientů penzijního fondu ING činil ke konci loňského roku téměř 262 tisíc. To představuje meziroční zvýšení o 13 %. Nových klientů přibylo penzijnímu fondu ING přes 60 tisíc.

„Penzijní fond ING zaznamenal v loňském roce růst všech základních finančních ukazatelů. To, co je ale pro klienty nejpodstatnější, je bezpochyby zhodnocení, které jim můžeme připsat. Jsem velice rád, že zhodnocení dosáhlo výše 4,1 %, což považuji za velice solidní výsledek,“ řekl předseda výkonné rady ING pro ČR a SR Ron van Oijen. „Za úspěch loňského roku považujeme i rozšíření spolupráce se zaměstnavateli,“ dodal.

Růst penzijního fondu ING pokračuje i v letošním roce. K 31. březnu 2003 měl fond takřka 272 tisíc klientů.

* * *

ING působí v 65 zemích světa a má více než 50 miliónů klientů. Z hlediska tržní kapitalizace je jednou z největších finančních skupin na světě. V České republice působí od roku 1991 v oblastech pojišťovnictví, bankovnictví a správy aktiv. V roce 2001 vstoupila také na trh retailových produktů svým spořicím účtem Oranžové konto.