Penzijní fond České spořitelny zvýšil meziročně čistý zisk o 46 % na 775,6 milionů Kč

Penzijní fond České spořitelny dosáhl za rok 2007 zisku po zdanění ve výši 775,6 mil. Kč, počítáno podle českých účetních standardů (CAS). Zisk se meziročně zvýšil o 46 % oproti roku 2006, kdy fond hospodařil se ziskem 530,6 mil. Kč.

„Dosažené finanční i obchodní výsledky ukazují, že klienti rozumí výhodnosti penzijního připojištění. Tento produkt pro doplňkové zajištění ve stáří má výborné parametry a svými výhodami předčí řadu konkurentů,“ uvedl Jan Diviš, předseda představenstva a generální ředitel Penzijního fondu České spořitelny.

V roce 2007 zaznamenal Penzijní fond ČS výrazné navýšení počtu klientů, kterých k 31. prosinci 2007 evidoval 634 tisíc. Oproti konci roku 2006, kdy počet klientů činil 549 tisíc, se jedná o 15% nárůst. Penzijní fond ČS tak překonal dynamiku celého trhu, který registroval v minulém roce nárůst celkově o 10 %, a je druhým největším penzijním fondem z hlediska počtu klientů na trhu penzijního připojištění.

Penzijní fond ČS dosáhl vynikajících obchodních výsledků i díky své rozsáhlé prodejní síti. Ta zahrnuje všechny pobočky České spořitelny a její externí prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa, pojišťovna. Nárůst obchodní dynamiky byl podpořen také dalším rozvojem spolupráce se zaměstnavateli. Počet zaměstnavatelů, kteří přispívají svým zaměstnancům do Penzijního fondu ČS, se zvýšil na 7 310.