Penzijní fond České spořitelny zvýšil čistý zisk na 629,5 milionů Kč

Penzijní fond České spořitelny (Penzijní fond ČS) dosáhl za rok 2005 zisku po zdanění ve výši 629,5 milionů Kč, počítáno podle českých účetních standardů (CAS). Zisk se meziročně zvýšil o 54 % oproti roku 2004, kdy penzijní fond hospodařil se ziskem 407,6 mil. Kč.

Vysoká ziskovost penzijního fondu byla podpořena zejména investicemi do akcií středoevropského regionu a do cenných papírů, jejichž výnos byl závislý na vývoji ropy. uvedl Jan Diviš, předseda představenstva a generální ředitel.

V roce 2005 Penzijní fond ČS zaznamenal výrazné navýšení počtu klientů, kterých k 31.12.2005 e­vidoval téměř 480 tisíc. Oproti konci roku 2004, kdy počet klientů činil přes 410 tisíc, se jedná o takřka 17% nárůst. Penzijní fond ČS tak překonal dynamiku celého trhu, který registroval v minulém roce nárůst celkově o 11 %. V souvislosti s úspěchy minulého roku očekává Penzijní fond ČS v prvním pololetí roku 2006 již svého půlmiliontého klienta.

Penzijní fond České spořitelny zlepšil obchodní výsledky i díky své rozsáhlé prodejní síti. Ta zahrnuje všechny pobočky České spořitelny a její mobilní prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa, pojišťovna, a.s. Nárůst obchodní dynamiky podpořil také další rozvoj spolupráce se zaměstnavateli se kterými Penzijní fond ČS v rámci firemního programu uzavřel již více než 5 200 smluv.

Hospodářské výsledky fondu
k 31. 12. 2004 k 31. 12. 2005 změna (v %)
Hospodářský výsledek 407,6 mil. Kč 629,5 mil. Kč + 54,4
Majetek na osobních účtech klientů 11,992 mld. Kč 15,057 mld. Kč + 25,5