Penzijní fond České spořitelny v roce 2005 výrazně navýšil počet nových uzavřených smluv

O více než 80 % na celkových 103 211 navýšil Penzijní fond České spořitelny meziročně počet nově uzavřených smluv. Další výrazný nárůst zaznamenal v oblasti objemu finančních prostředků na osobních účtech klientů, který se zvýšil o 25 % a k 31. 12. 2005 překonal hranici 15 miliard korun. V souvislosti s úspěchy minulého roku očekává Penzijní fond ČS v prvním pololetí roku 2006 již svého půlmiliontého klienta.

Finanční zajištění v důchodovém věku se začíná stávat aktuálním i pro mladší generace. Jde o trend, který se odráží v rostoucím zájmu o naše služby a v poklesu průměrného věku klientů u nově uzavíraných smluv. Je to také jeden z důvodů, jenž ovlivnil dosažení našich historicky nejlepších obchodních výsledků, uvedl Aleš Poklop, člen představenstva a ředitel úseku obchodu a marketingu. Dosažené výsledky bereme zároveň jako ocenění dostupnosti a kvality našich služeb, dodal Aleš Poklop.

Penzijní fond České spořitelny zlepšil obchodní výsledky i díky své rozsáhlé prodejní síti. Ta zahrnuje všechny pobočky České spořitelny a její mobilní prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa, pojišťovna, a.s. Nárůst obchodní dynamiky byl podpořen také dalším rozvojem spolupráce se zaměstnavateli, se kterými Penzijní fond ČS v rámci firemního programu uzavřel již více než 5 200 smluv.