Penzijní fond České spořitelny v prvním pololetí 2005 zdvojnásobil meziročně čistý zisk na 385,8 mil. Kč

Penzijní fond České spořitelny (PFČS) dosáhl za první pololetí roku 2005 čistého zisku ve výši 385,8 mil. Kč, počítáno dle českých účetních standardů (CAS). Oproti výsledkům na konci června 2004, kdy zisk činil 123,5 mil. Kč, dosáhl meziročního navýšení o 212 %.

Výše zisku byla příznivě ovlivněna zvolenou investiční strategií zaměřenou především na dlouhodobý a stabilní výnos. Zajímavostí jsou pak významné zisky dosažené na německém, polském a maďarském trhu cenných papírů, uvedl Jan Diviš, předseda představenstva a generální ředitel Penzijního fondu České spořitelny.

V první polovině roku 2005 zaznanamenal Penzijní fond České spořitelny výrazný nárůst objemu finančních prostředků na osobních účtech klientů. Meziročně se zvýšil o 26,6 % a dosáhl 13,5 mld. Kč. K 30. červnu 2005 se počet klientů zvýšil na 451 741, což představuje nárůst o 13,7 % oproti minulému roku.

Na dosažení obchodních výsledků se podílela především rozsáhlá prodejní síť, která zahrnuje všechny pobočky České spořitelny a její mobilní prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa pojišťovna. Výsledky pozitivně ovlivnil i další rozvoj spolupráce s více než 4 700 zaměstnavateli.