Penzijní fond České spořitelny uzavřel za loňský rok více než 130 tisíc nových smluv

Za rok 2007 uzavřel Penzijní fond České spořitelny 133 937 nových smluv, což představuje historicky nejvyšší počet uzavřených smluv za 12 let existence fondu. Oproti roku 2006 se jedná o 9% nárůst. Další výrazný nárůst zaznamenal Penzijní fond České spořitelny v oblasti objemu finančních prostředků na osobních účtech klientů, který se meziročně zvýšil o 27 % na více než 24 miliard korun.

„Za historicky nejlepšími dosaženými obchodními výsledky stojí především naši klienti, kteří si cení dostupnosti a kvality našich služeb. U nově uzavíraných smluv zaznamenáváme podstatný pokles průměrného věku klientů, což ukazuje, že i mladší generace má odpovědný přístup k finančnímu zajištění v důchodovém věku,“ uvedl Aleš Poklop, člen představenstva a ředitel úseku obchodu a marketingu.

Penzijní fond České spořitelny dosáhl vynikajících obchodních výsledků i díky své rozsáhlé prodejní síti. Ta zahrnuje všechny pobočky České spořitelny a její externí prodejní síť, jejíž součástí je i Kooperativa, pojišťovna. Nárůst obchodní dynamiky byl podpořen také dalším rozvojem spolupráce se zaměstnavateli. Počet zaměstnavatelů, kteří přispívají svým zaměstnancům do Penzijního fondu ČS, se meziročně zvýšil o 17 % na současných 7 310.