Penzijní fond České spořitelny připíše svým klientům zhodnocení za rok 2002 ve výši 3,5 %

Penzijní fond České spořitelny – podle počtu klientů druhý největší penzijní fond na českém trhu – připíše svým klientům zhodnocení prostředků za rok 2002 ve výši 3,5 %. O výši zhodnocení rozhodla v závěru května valná hromada penzijního fondu. Připsané zhodnocení za rok 2002 je téměř dvojnásobkem inflace, která dosáhla hodnoty 1,8 %.

V absolutní částce rozdělí Penzijní fond České spořitelny svým klientům ze zisku roku 2002 částku 202,2 mil. Kč. Tato částka představuje meziroční nárůst o 25 %, neboť za rok 2001 bylo klientům rozděleno 161,7 mil. Kč.

„Zhodnocení prostředků za rok 2002 je výsledkem uplatňování konzervativní investiční strategie s důrazem na zachování nízké míry rizika portfolia na straně výnosové a další snižování nákladů,“ uvedl Jiří Plíšek, předseda představenstva a generální ředitel Penzijního fondu České spořitelny.

Penzijní fond dále připsal v roce 2002 svým klientům více než 383 mil. Kč státních příspěvků a klientské prostředky tak byly celkově zhodnoceny nad úrovní 10 %.

Ing. Jiří Plíšek
předseda představenstva a generální ředitel
Penzijního fondu České spořitelny, a.s.