Penzijní fond České pojišťovny zvýšil zisk

Praha, 5. září 2002

Penzijní fond České pojišťovny, a.s., (PFČP), dosáhl k 30. 6. 2002 čistého zisku 102 mil. Kč, což představuje meziroční nárůst o 9 %. Zároveň zvýšil objem spravovaných aktiv oproti stejnému období loňského roku o 35 % na celkových 6,7 miliard Kč. Při čistém přírůstku 16 230 klientů za prvních 6 měsíců letošního roku je PFČP s celkovým počtem 338 409 účastníků penzijního připojištění druhým největším penzijním fondem v České republice, s 13% podílem na trhu. První místo mezi penzijními fondy pak zaujímá co do výše základního kapitálu, který představuje 210 mil. Kč.

„Výsledky hospodaření dosažené Penzijním fondem České pojišťovny ke konci I. pololetí tohoto roku dokládájí pokračující dlouhodobý dynamický a stabilní růst ve všech ukazatelích. Naši progresivitu dokumentuje např. skutečnost, že přírůstek klientů fondu za I. pololetí představuje 46% z celkového růstu trhu, který činil 35 tisíc klientů. Důvěru v PFČP odráží také narůst smluv s příspěvkem zaměstnavatele, jejichž počet se za stejné období zvýšil o 13 %“, uvedl Ing. Tomáš Matoušek, výkonný ředitel Penzijního fondu České pojišťovny.