Penzijní fond České pojišťovny zaštítí diskusi o penzijní reformě

[Tisková zpráva] Penzijní fond České pojišťovny, jedna z největších společností Generali PPF Holdingu, se stal partnerem VIII. Mezinárodního fóra Zlaté koruny na téma „Penzijní reforma – Budem chudí důchodci?“ Na fóru pod záštitou Petra Nečase vystoupí přední odborníci na penze a ekonomové z ČR i ze zahraničí. Zároveň se otevře diskuse o důsledcích návrhu důchodové reformy na penzijní fondy.

Na fóru se představí čeští politici Petr Nečas, Jaromír Drábek a Vladimír Špidla, kteří se v diskusi pokusí nalézt odpovědi na důležité otázky týkající se reformy penzijního systému a jejích dopadů na obyvatele ČR. Inspiraci a zahraniční perspektivu nabídnou hosté z Německa, Polska, Švédska i Slovenska.

„Partnerství s Fórem Zlaté koruny je pro nás významnou příležitostí k podpoře veřejné diskuse o penzijní reformě. Jsem přesvědčen, že provedení zásadních změn v penzijním systému je nezbyté pro budoucí stabilitu a vytvoření dalších možností pro individuální spoření,” řekl Tomáš Matoušek, předseda představenstva a generální ředitel Penzijního fondu České pojišťovny.

Diskuse o penzijní reformě probíhá přes deset let, ale nyní je jasné, že vláda musí jednat, pokud chce odvrátit kolaps. Významnou roli budou v novém ekosystému hrát také finanční zprostředkovatelé, jejichž úlohy se diskutující na fóru také dotknou.

Penzijní fond České pojišťovny je lídrem na českém trhu v oblasti penzijního připojištění, což dokazuje počet klientů přesahující 1,17 milionu, tedy přibližně 26 % českého trhu. Jeho aktiva dosáhla 52,2 miliard korun v prvním pololetí roku 2010.