Penzijní fond České pojišťovny připíše klientům zhodnocení 3,1 %

Praha, 9. června 2004 - Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) připíše svým klientům za loňský rok zhodnocení ve výši 3,1 %. Česká pojišťovna, jako jediný akcionář společnosti, rozhodla před dvěma dny o výplatě 95 % zisku ve prospěch klientů.

PFČP vytvořil v roce 2003 rekordní zisk ve výši 295 milionů korun. Klientům bylo proto možné za uplynulý rok připsat solidní zhodnocení ve výši 3,1 % p.a. Připsané zhodnocení tak vysoce převýšilo meziroční míru inflace, jenž se pohybovala na úrovni 0,1 % p.a., hodnotí výsledky Ivo Foltýn, předseda představenstva společnosti.

Průměrné zhodnocení PFČP za posledních pět let přesahuje 4,2 %, což jej řadí mezi velmi dobře hospodařící penzijní fondy.

Penzijní fond velmi důsledně dbá na bezpečnost prostředků svých klientů. V průběhu roku 2003 jsme opět uplatňovali konzervativní investiční strategii. Většina investic byla směrována do dluhopisů, které fondu přinesly stabilní výnosy, komentuje minulý rok Ivo Foltýn. Tržní hodnota portfolia vzrostla v uplynulém roce o 3,433 miliardy Kč a dosáhla k 31. 12. 2003 výše 10,851 miliard Kč, což představuje meziroční nárůst o více než 46 %.