Penzijní fond České pojišťovny nabídne letos využití daňových úlev statisícům klientů

Praha, 27. října 2004 – Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) svým klientům letos opět nabídne možnost využití daňových úlev, které jsou spojeny s penzijním připojištěním. V připravované kampani fond začátkem listopadu osloví přes 200 tisíc klientů.

Daňových úlev při penzijním připojištění lze využívat již pátým rokem. PFČP podobně jako v loňském roce zprostředkuje svým klientům nadstandardní službu, aby mohli maximálně využít možných daňových odpočtů. Pracovníci PFČP individuálně spočítají optimální doplatek podle stavu konkrétního účtu a maximálně zjednoduší celý administrativní postup.

Podrobné informace spolu s kalkulovanou výší doplatku a předvyplněným formulářem obdrží poštou klienti, kteří daňové úlevy již v předchozím období využili, a takoví, u nichž lze zájem o daňový odpočet předpokládat, vysvětluje Pavel Němec, výkonný ředitel pro obchod a marketing PFČP. Potřebnou administrativu přitom klienti budou moci vyřídit buď korespondenčně, či za pomoci svých finančních poradců.

Daňové úlevy mohou čerpat všichni penzijně připojištění, kteří na svůj penzijní účet za letošek vloží více než 6 000 Kč. Na začátku roku 2005 jim pak PFČP automaticky zašle daňová potvrzení, na jejichž základě daňový odpočet uplatní.