Hlavní navigace

Penzijní fond České pojišťovny meziročně zvýšil zisk o 47 %

Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) dosáhl za rok 2003 rekordního zisku. Jeho výše 295 miliónů Kč představuje v meziročním srovnání nárůst o 47 %. Razantní zvýšení zaznamenal také objem aktiv, který ve stejném období vzrostl o 46 % na úroveň 11,1 miliardy Kč. PFČP zároveň evidoval celkem 464 tisíc klientů, čímž potvrdil svojí pozici klíčového hráče trhu penzijního připojištění.

Rozhodující faktor pro růst aktiv představuje objem naspořených prostředků. Jen za čtvrté čtvrtletí loňského roku vložili klienti do PFČP více než 814 miliónů Kč, tzn. o 34 % více než ve čtvrtém kvartálu roku 2002.

Dynamický vývoj PFČP dokládají rovněž dosažené obchodní výsledky. V minulém roce s PFČP uzavřelo smlouvu téměř 86 tisíc klientů, což je o 20 tisíc více než v předchozím roce. Zájem o soukromé penzijní připojištění v posledních měsících podpořila také veřejná diskuse o nutnosti reformy důchodového systému, uvedl k výsledkům Tomáš Matoušek, výkonný ředitel společnosti.

Meziroční zvýšení o třetinu zaznamenal počet klientů s příspěvkem zaměstnavatele, kterých měl PFČP na konci prosince téměř 88 tisíc. Možnost získání příspěvku zaměstnavatele je pro klienty trvale silný motivační prvek a pro podniky je tato forma odměňování zaměstnanců daňově velmi výhodná. Momentálně takto spolupracujeme již s více než 4 500 firmami v rámci ČP programu zaměstnaneckých výhod, dodal Tomáš Matoušek.

PFČP patří do finanční skupiny České pojišťovny, která v posledních měsících výrazně posiluje své postavení na trhu penzijního připojištění.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).