Penzijní fond České pojišťovny dosáhl rekordního zisku téměř 400 milionů korun

Praha, 6. října 2004 – Penzijní fond České pojišťovny (PFČP) zaznamenal po úspěšném sloučení s Novým ČP Penzijním fondem (dříve ABN AMRO Penzijní fond) skokový růst všech klíčových ukazatelů hospodaření. K 1. říjnu 2004 společnost spravovala aktiva v objemu 20 miliard korun a za uplynulých devět měsíců vykázala rekordní zisk ve výši 398 milionů Kč.

Velmi solidního výsledku se podařilo dosáhnout díky nové investiční strategii, kterou management v obou penzijních fondech vlastněných Českou pojišťovnou uplatňoval ještě před jejich sloučením v první polovině roku. Naše současná investiční strategie je balancovaná. Klademe v ní důraz na maximální bezpečí klientských prostředků při zachování stabilní míry výnosu, komentuje Tomáš Matoušek, výkonný ředitel pro finance a služby PFČP.

Kvalitní hospodářské výsledky s sebou přináší i nadprůměrný počet nových smluv. Za první tři čtvrtletí se nám podařilo uzavřít přes 90 tisíc smluv. Očekávám, že díky letošnímu mimořádnému zájmu o penzijní připojištění překonáme stotisícovou hranici,doplňuje výkonný ředitel pro obchod a marketing Pavel Němec.

Vybrané ukazatele Penzijního fondu České pojišťovny
k 1. 10. 2003 k 1. 10. 2004 změna (v %)
Počet klientů 453 tisíc 725 tisíc + 60,0
Výše aktiv 10,6 mld. Kč 19,8 mld. Kč + 86,8