Penam koupil další pekárnu v Čechách

Praha 12. dubna 2007 - Společnost Penam, druhá největší pekárenská skupina v ČR, se stala novým majitelem pekárny KLS Klimentov, s.r.o. Penam, jež je součástí holdingu Agrofert a moravskou pekárenskou jedničkou, tak pokračuje v expanzi na český trh.

Penam majetkovým vstupem do západočeské pekárny potvrzuje svoji dlouhodobou strategii rozšířit působnost z Moravy také do Čech. Proto také v současnosti buduje velkokapacitní pekárnu v těsné blízkosti Prahy.

Akvizice Pekárny Klimentov i výstavba naší vlastní u Prahy jsou logickými kroky pro zvýšení podílu Penamu na českém trhu, komentoval Jaroslav Kurčík, generální ředitel společnosti PENAM a dodal: Klimentská pekárna má velmi dobře vybudovanou distribuční síť a především unikátní výrobkové portfolio, jehož součástí jsou například i legendární Lázeňské oplatky.

Pekárna KLS Klimentov, s.r.o. je průmyslovou pekárnou s kontinuálními výrobními linkami na chléb, pečivo a jemné pečivo. Vyrábí tradiční ruční výrobou oplatky Fontána v několika druzích a tradiční Lázeňské oplatky luxusní. KLS Klimentov, s.r.o. je také významným výrobcem čajového a vánočního pečiva. Firma disponuje vlastním výrobním zařízením, maloobchodními prodejnami a distribuční sítí, kterou zajišťuje vlastní dopravou. Zboží dodává do okruhu jednoho sta kilometrů, do okresů Cheb, Sokolov, Tachov, Karlovy Vary, Plzeň, Domažlice.