Pavel Strnad se 1. května 2002 ujal funkce člena představenstva Českomoravské stavební spořitelny

Dne 1. května 2002 se Ing. Pavel Strnad (MA) ujal funkce člena představenstva ČMSS. Ve své pozici bude odpovědný za úsek řízení a ekonomiky. Představenstvo ČMSS tak nyní pracuje ve složení Hans-Dieter Funke, předseda představenstva, Pavel Strnad, člen představenstva, Walter Böhm, člen představenstva a Petr Kielar, člen představenstva.

Pavel Strnad se narodil 30. 6.1943. Je absolventem VŠE Praha, obor zahraniční obchod, a University of Wisconsin, obor politické vědy.

Profesionální dráha Pavla Strnada je spojena s vrcholovými pozicemi v předních světových bankách. Nejdéle působil v americké Citibank na různých pozicích v New Yorku, Frankfurtu, Stuttgartu a ve Vídni. Po roce 1991 se podílel na etablování Citibank v ČR, o dva roky později spoluzakládal dceřinou společnost rakouské Raiffeisenbank v Praze. Od roku 1997 spojil svoji kariéru se jménem KBC a Československé obchodní banky. V roce 2002 byl zodpovědný na založení stavební spořitelny ČSOB na Slovensku. Ta jen za první rok činnosti získala na slovenském trhu stavebního spoření 15% podíl. Své rozsáhlé zkušenosti a hlubokou znalost bankovního prostředí bude Pavel Strnad od 1. května 2002 uplatňovat v ČMSS jako zástupce jejího majoritního akcionáře, ČSOB.

Pavel Strnad při svém nástupu do funkce člena představenstva ČMSS uvedl: „Českomoravská stavební spořitelna má za sebou devět velice úspěšných let. Je jedničkou na českém trhu stavebního spoření. Obchodní výsledky posledních dvou let zajistily ČMSS druhé místo v celoevropském měřítku. Firma, která chce zůstat dlouhodobě úspěšná, musí pozorně sledovat a vyhodnocovat trh, ve kterém působí, a pružně reagovat na jeho vývoj a změny. Důležité je, aby tyto změny nevnímala jako problém, nýbrž jako šanci.“

Pavel Strnad je ženatý, má 2 děti. Ve volném čase se věnuje své zahradě.

Hovoří anglicky a německy.

Praha, 3. května 2002

Mgr. Pavla Paseková