Patrik Pražák bude v České spořitelně řídit bankovnictví pro velké korporace

[Tisková zpráva] Korporátní bankovnictví pro velké korporace (Group Large Corporate – GLC) České spořitelny bude od 1. června 2011 řídit Patrik Pražák. Do České spořitelny se vrací po třech letech působení na postu ředitele korporátního bankovnictví a financování veřejného sektoru Erste Bank Ukrajina.

-    Šéfem korporátního bankovnictví pro největší klienty ČS (GLC) bude Patrik Pražák

-    Oblast GLC povede Patrik Pražák od 1. června 2011

-    Patrik Pražák vedl od roku 2008 korporátní bankovnictví a financování veřejného sektoru Erste Bank Ukrajina

“Patrik Pražák patří mezi mezinárodně ostřílené manažery korporátního bankovnictví Erste Group. Jsem přesvědčen, že naváže na dosavadní obchodní úspěchy celého týmu GLC v Praze a pomůže nám v dalším růstu. Máme ambiciózní cíle v celé skupině, ale hlavně chceme dále poskytovat našim klientům vynikající poradenství a komplexní řešení pro všechny korporátní potřeby a situace ve všech klíčových segmentech korporátního bankovnictví v Česku. Očekávám, že nám Patrik svými zkušenostmi k naplnění této ambice hodně pomůže,” uvedl Daniel Heler, člen představenstva České spořitelny, do jehož gesce korporátní bankovnictví spadá.

„Českou spořitelnu a její korporátní bankovnictví i český trh jsem z Ukrajiny pečlivě sledoval. Dynamicky roste a rostou také nároky klientů a konkurence na trhu. Česká spořitelna prokazuje, že disponuje špičkovými odborníky a skvělým know-how v řadě velmi úspěšných produktových a poradenských skupin, jako investiční bankovnictví, treasury v oblasti kurzů, sazeb, komodit a cenných papírů, ale také aranžuje vydávání dluhopisů a akcií, či veškeré formy financování od PPP až po exportní či importní struktury. Jsem velmi rád, že se vracím na český trh a že budeme moci s kolegy v Praze na tyto úspěchy ve vztazích s klienty dále navázat,“ doplnil Patrik Pražák, nastávající ředitel úseku korporátní bankovnictví pro velké korporace České spořitelny.

Za dob svého působení v České spořitelně, do dubna 2008, zastával Patrik Pražák řadu pozic a následně post šéfa týmu v koporátním bankovnictví, kde se specializoval na projektové a strukturované financování a také na akviziční financování.