Patria Direct opět snížila poplatky

Snížení se týká obchodování na polské a maďarské burze

Společnost Patria Direct snížila od 1. července 2006 poplatky za obchodování s cennými papíry na polské a maďarské burze. Snížení se týká poplatků za obchodování jak prostřednictvím Internetu a call centra, tak i prostřednictvím osobního makléře.

Přední český on-line obchodník s cennými papíry Patria Direct změnil od 1. července 2006 sazebník svých služeb a výrazně snížil poplatky za obchodování na maďarské a polské burze na úroveň poplatků za obchodování na pražské burze (výběr z nového sazebníku viz konec tiskové zprávy). „Na trzích v Polsku i Maďarsku jsou obchodovány společnosti z podobných sektorů jako v ČR, proto jsme se rozhodli umožnit klientům za stejných podmínek investovat v celém středoevropském regionu,“ řekl Oldřich Pavlovský, výkonný ředitel společnosti Patria Direct.

„Například za obchod v celkovém objemu do 99 999 Kč, uskutečněný na Varšavské burze prostřednictvím našeho internetového rozhraní, zaplatí podle nového sazebníku klienti Patria Direct místo původních 0,90 % z realizované částky (min. 30 PLN) nově pouze 0,70 % (min. 30 PLN). Obdobná snížení jsme provedli i u poplatků za obchodování na maďarské burze,“ uvedl Roman Koděra, vedoucí makléř společnosti Patria Direct. Toto snížení je reakcí na postupně se zvyšující zájem klientů o obchodování na těchto dvou trzích a rostoucí objemy transakcí.

Patria Direct pokračuje také v rozšiřování svých služeb. Koncem června letošního roku rozšířila okruh zemí, ve kterých je jejím prostřednictvím možno obchodovat, o Rakousko. V současnosti tak její aktivity pokrývají již všechny země středoevropského regionu. Patria Direct díky tomu umožňuje svým klientům komplexně reagovat na vývoj v jednotlivých sektorech, který je v rámci těchto trhů velmi silně provázaný.