Patria Direct má již přes 5000 klientů

Tento týden společnost také spustila obchodování na rakouské burze

Počet klientů využívajících služby společnosti Patria Direct překročil 5000. Od 19. června společnost rozšířila nabídku kapitálových trhů, na kterých obchoduje, o rakouskou burzu.

V pondělí 19. června 2006 překročil počet klientů společnosti Patria Direct hranici 5000 klientů. Počet klientů trvale roste, na konci roku 2005 jich společnost měla 4208 a o rok před tím 2773. Trvale roste také objem aktiv klientů investovaných prostřednictvím společnosti Patria Direct – v současnosti je to téměř 10,4 mld. korun, oproti 9,4 mld. ke konci roku 2005 a 3,7 mld. k poslednímu dni roku 2004.

Patria Direct od 19. června dále rozšířila seznam kapitálových trhů, na kterých svým klientům umožňuje obchodování.

„Nyní umožňujeme našim klientům zapojit se do obchodování i na vídeňské burze. Tato burza může být pro investory velmi zajímavá, neboť se zde obchodují společnosti, které dobře znají i čeští investoři – např. Erste Bank, OMV, Telecom Austria či Wienerberger. Navíc index rakouské burzy ATX během necelých dvou měsíců klesl o více než 1000 bodů a ceny akcií se tak dostaly na zajímavou úroveň,“ řekl Oldřich Pavlovský, výkonný ředitel Patria Direct.

Na vídeňské burze se obchoduje každý den od 9:25 do 17:30 hodin a Patria Direct nabízí možnost obchodovat s rakouskými cennými papíry prostřednictvím internetových stránek www.patria-direct.cz, telefonicky a s pomocí osobního makléře.