Pastelka od Allianz má obrovský úspěch, své děti pojistilo za měsíc 1000 klientů

13. října 2006 – Životní pojištění pro děti s názvem Pastelka, které Allianz pojišťovna uvedla na trh začátkem září, vyvolalo v českých rodinách ojedinělý zájem. První smlouvu uzavřel klient v Olomouci již 1 hodinu a 40 minut po zahájení prodeje. Během jednoho měsíce si Pastelku sjednalo 1000 klientů, přičemž Allianz pojišťovna očekává, že se do konce roku počet uzavřených smluv minimálně zdvojnásobí. Tisící Pastelku si v tomto týdnu sjednal klient v obci Smidary u Nového Bydžova.

„Potvrdilo se, že poptávka po pojištění dětí na tuzemském trhu roste. Lidé si uvědomují, jak je ochrana právě těch nejmenších dětí důležitá. Prodeje Pastelky naznačují, že půjde o jeden z nejúspěšnějších produktů životního pojištění Allianz,“ uvedl manažer Allianz pojišťovny Marek Bártek.

Atraktivitu Pastelky, určené pro děti do 12 let, zvyšuje zejména její jednoduchost a cena. Lidé si mohou z pěti programů sami vybrat tu nejoptimálnější variantu, přičemž minimální měsíční spořící částka činí 500 korun. Na jednu smlouvu lze přitom pojistit až čtyři děti a dva dospělé. „Při přípravě Pastelky jsme dbali na to, aby byla maximálně srozumitelná a čitelná pro všechny kategorie klientů, bez ohledu na jejich finanční situaci,“ doplnil Marek Bártek.

Pastelka myslí na nejrůznější životní situace: úraz, hospitalizaci, léčebné výlohy v zahraničí, ale třeba i na případ, kdy pojistník nebude schopen splácet pojistné z důvodu smrti či plné invalidity. V takové situaci hradí dítěti pojistné přímo sama pojišťovna. Pastelka však nejen chrání bezpečí dětí, ale poskytuje možnost dynamického spoření a zhodnocování vložených peněz až do dospělého věku.

Jak se Pastelka prodává:
… u 36% smluv jsou pojištěny dvě děti a v 6% tři děti.
… již 6 Pastelek je sjednáno pro maximální počet 4 dětí.
… průměrný počet dětí na smlouvu je 1,5.
… na třetině všech smluv jsou pojištěni oba rodiče.
… PASTELKA je sjednána nejčastěji hned po narození (13% smluv).
… druhý nejoblíbenější okamžik pro uzavření smlouvy je při nástupu do školy (10% smluv).
… 97% všech dětí je pojištěno na úraz, 75% pro případ pobytu v nemocnici a přes 60% pro případ závažných nemocí.
… téměř 90% rodičů je pojištěno pro případ smrti (z jakékoliv příčiny nebo z důvodu úrazu).