Partners pokračují v rychlém růstu i v roce 2008

Po úspěšném startu v létě 2007 finančně-poradenská společnost Partners pokračuje v dravém růstu i letos. "V prvním čtvrtletí tohoto roku jsme pro naše klienty uzavřeli 23 804 smluv, což je dvakrát více než na začátku naší činnosti," říká ředitelka společnosti Kateřina Palková. "Díky úspěšnému zavedení značky Partners a rostoucí přitažlivosti firmy pro klienty i poradce jsme v prvním čtvrtletí dosáhli hrubého provizního obratu téměř 190 mil. Kč a provizní příjmy dosáhly téměř 150 mil. Kč. Můžeme tak nejen nabízet nejvyšší odměny za zodpovědnou práci našich poradců, ale také pokračovat v investicích do budování silné značky Partners a podpory kvality práce poradců," dodává Kateřina Palková.

„Velmi dbáme o to, aby poradci Partners poskytovali skutečně komplexní služby a klientům dokázali zajistit řešení všech jejich cílů a plánů. Důraz na kompletní obsluhu se projevuje nejen ve spokojenosti klientů, ale i v růstu zprostředkovaných smluv v oblastech, které řada jiných firem podceňuje,“ připomíná ředitel pro rozvoj a péči o klienty Tomáš Prouza. Nejvyšších nárůstů v počtu zprostředkovaných smluv bylo oproti zahájení činnosti Partners dosaženo v segmentech úrazového pojištění (+510 %), rizikového životního pojištění (+330 %), investic do podílových fondů (+171 %) a penzijního připojištění (+101 %).

„Výsledky Partners také potvrzují, jak důležité je vzdělávání poradců a zejména výsledky v oblasti investic a zajištění bydlení potvrzují, že loni zahájený vzdělávací systém funguje správně,“ zdůrazňuje ředitel pro strategii a garant odborného vzdělávání Partners Pavel Kohout. V prvním čtvrtletí tohoto roku investovali klienti prostřednictvím Partners do podílových fondů více než 140 milionů korun a uzavřeli pravidelné investice s cílovými částkami za 600 mil. Kč. Výrazně rostla také aktivita v oblasti bydlení – poradci Partners zajistili pro své klienty hypotéky v celkové hodnotě 1,3 mld. Kč.

V oblasti pojištění roční předepsané pojistné za životní (investiční, rizikové, úrazové) pojištění dosáhlo v minulém čtvrtletí 100 mil. Kč a předepsané pojistné za neživotní pojištění dosáhlo 4,5 mil. Kč. „Nižší poplatky u hlavních pojistných produktů Partners znamenají pro klienty významnou úsporu. Například u investičních životních pojištění ušetří klienti v průměru třetinu poplatků ve srovnání s pojistkami, které jsou nabízeny přímo pojišťovacími agenty a na přepážkách pojišťoven,“ připomíná klientský přístup Partners Pavel Kohout.

Podílové fondy a spořicí účty tvořily v prvním čtvrtletí letošního roku celkem 25 % uzavřených smluv. Investiční pojištění tvořilo 29 %, rizikové a úrazové pojištění 14 %, penzijní fondy 19 %, neživotní pojištění 6 %, hypotéky 3 % a stavební spoření 4 %.

Schopnost klientů rozumět svým penězům podporují Partners také prostřednictvím serveru www.finmag.cz a tištěného měsíčníku FINMAG – finanční magazín. „Na webu FINMAG.CZ vzniklo velmi kultivované diskusní fórum. Čtenáři diskutují s autory článků, polemizují navzájem, ale výhradně pod svým jménem. Kupodivu toto jednoduché opatření od účasti v diskusi neodrazuje, naopak přitahuje řadu kompetentní profesionálů i laiků, hledajících radu,“ říká ředitel komunikace Partners Jan Majer. „Minulý týden vyšlo také třetí číslo časopisu, který je v prodeji v běžné distribuci. Na webu www.finmag.cz si může každý zájemce objednat zdarma ukázkové číslo,“ dodává.

Poradci Partners mají ve svém portfoliu 9 pojišťoven, 5 penzijních fondů, 5 investičních společností s více než 1 000 podílovými fondy, 4 stavební spořitelny, 11 bank a jednu leasingovou společnost. Novými partnery společnosti jsou od února také privátní banka Sal. Oppenheim a makléřská společnost Cyrrus.

Společnost Partners vznikla na jaře roku 2007 a brzy se zařadila mezi největší finančně poradenské společnosti na českém trhu. Počet aktivních poradců a manažerů společnosti Partners narostl o 60 % na 1 187 a dalších 300 budoucích poradců prochází vzdělávacími cykly a zapracováním. Společnost podporuje finanční gramotnost veřejnosti. Je vydavatelem časopisu FINMAG – finanční magazín, který vychází od března každý měsíc, a webu www.finmag.cz.

U zrodu Partners stáli Kateřina Palková, Pavel Kohout, Tomáš Prouza a Jan Majer. Zakladatele spojovala dlouholetá snaha o kultivaci finančního trhu. V Partners se rozhodli uvést do praxe společné představy o slušném a kvalitním finančním poradenství.