OZP zvažuje žalobu na dealery

Oborová zdravotní pojišťovna zaměstnanců bank, pojišťoven a stavebnictví (OZP) eviduje stále větší počet obelhaných klientů a zvažuje i podání trestního oznámení na Zdravotní pojišťovnu Média a její zprostředkovatele, kteří nepravdivě informují potenciální klienty o slučování některých zdravotních pojišťoven, o nereálných výhodách u ZP Média, o síti lékařů, kteří jsou k dispozici, ač o tom mnozí oslovení vůbec nevědí.

Tyto informace jsou nejen hrubě zkreslené či dokonce nepravdivé, ale v důsledku mohou ohrozit i nekomplikované poskytování zdravotní péče klientů OZP, kteří na ulici podepsali přihlášku bez možnosti si vše důkladně rozmyslet.

Tento postup OZP doporučuje i klientům, kteří se cítí jednáním ZP Média oklamáni. Všem lidem pak doporučuje obezřetnost a radí nepodepisovat nic, co si důkladně neprostudují. Klientská pracoviště OZP poskytnou radu a pomoc každému, kdo se cítí znejistěn argumenty dealerů i těm, kdo po podpisu přihlášky k ZP Média zjistili,že byli oklamáni, anebo narazili na odmítavý postoj zdravotnických zařízení, dodává mluvčí OZP Mario Böhme.