Otevření Křišťálového investičního fondu je připraveno

Akcionáři Křišťálového investičního fondu se během měsíce dočkají otevření fondu. Na základě rozhodnutí Městského soudu v Praze dojde totiž 31. října 2003 k výmazu Křišťálového IF z obchodního rejstříku a současně také k jeho přeměně na "1.IN – Křišťálový fond, otevřený podílový fond První investiční společnosti, a.s." Obchodování s akciemi fondu na RM-Systému bude ukončeno o několik dní dříve, poslední den obchodování s akciemi Křišťálového IF na RM-Systému bude 27. říjen 2003.

Dokončení přeměny na otevřený podílový fond umožnilo červencové rozhodnutí Vrchního soudu, kterým byla zamítnuta žaloba minoritního akcionáře Jana Vokrouhleckého na neplatnost usnesení valné hromady. K zahájení prodejů a odkupování podílových listů 1.IN – Křišťálového fondu v široké síti poboček ČSOB dojde 18. listopadu 2003, řekl k dalšímu postupu Ivan MelounČSOB Asset Management.

Podobný průběh by měl mít také vývoj u otevírání Investičního fondu obchodu, cestovního ruchu a služeb, jehož přeměna byla rovněž pozdržena obdobnou žalobou MUDr. Vokrouhleckého na neplatnost usnesení valné hromady. Vzhledem k tomu, že žaloba MUDr. Vokrouhleckého byla usnesením Vrchního soudu zamítnuta, může pokračovat řízení u Městského soudu v Praze o výmazu Investičního fondu obchodu, cestovního ruchu a služeb z obchodního rejstříku. Pracovníci První investiční, a.s. patřící do skupiny ČSOB Asset Management očekávají, že k přeměně investičního fondu na 1.IN – Fond obchodu, otevřený podílový fond První investiční společnosti, a.s. dojde ještě do konce letošního roku.