Orkán způsobil klientům ČSOB Pojišťovny škody za desítky milionů korun

ČSOB Pojišťovna už eviduje přes tisícovku škod způsobených orkánem, který se v uplynulých dnech přehnal přes celé území České republiky. Celkovou škodu ČSOB pojišťovna odhaduje předběžně na několik desítek milionů korun, lze však očekávat, že konečná čísla budou vyšší, protože ne všichni klienti již své škody nahlásili.

Největší problémy lidem, podle čísel ČSOB Pojištěny, nadělalo větrné počasí v západních a severních Čechách. V obou těchto regionech se počet nahlášených škod pohyboval kolem 170 až 180. Jen o zhruba dvě desítky případů méně pojišťovna zaznamenala v jižních a středních Čechách, a to včetně Prahy. Moravské regiony, stejně jako východ Čech, pak byly zasaženy méně. A k jakým škodám docházelo nejčastěji? „Orkán našim klientům nejčastěji poškodil střešní krytiny. Většinou se jedná spíše o menší škody, v řádu desítek tisíc korun,“ říká Pavel Kubíček, vedoucí oddělení pojistných událostí ČSOB Pojišťovny.

Nejvíce klientů ČSOB Pojišťovny, kolem 650, nahlásilo způsobené škody během tohoto pátku. Celou polovinu z nich, kterým větrná spoušť způsobila problémy, již stačili v průběhu víkendu navštívit technici ČSOB Pojišťovny, a několika desítkám klientů pojišťovna peníze za vzniklé škody během dneška dokonce i vyplatila.

ČSOB Pojišťovna v současnosti nepředpokládá, že by rozsah škod způsobený letošními extrémy počasí měl mít vliv na ceny pojištění pro domácnosti a firmy. Na bližší kalkulace je však zatím příliš brzy.