Originální valentýnský dárek? Prodloužený víkend v zahraničí!

O romantické víkendy ve dvou, nejlépe pak v nějaké evropské metropoli, je na Valentýna rok od roku větší zájem. Cestovní kanceláře proto již na období kolem 14. února pravidelně připravují speciální valentýnské nabídky. Vyplývá to z průzkumu společnosti GE Money Multiservis, který provedla mezi českými cestovními kancelářemi a agenturami. Většina z nich má pro své klienty nachystané oblíbené Eurovíkendy (prodloužené víkendy v některé z evropských destinací) doplněné o romantické večerní prohlídky měst. Dalším valentýnským zpestřením, které si mohou cestovatelé dopřát například v Lisabonu, je večerní projížďka lodí s romantickou večeří přímo na palubě. Se speciálními akcemi na prodloužený víkend po 14. únoru nezaostávají ani čeští hoteliéři.

Společnost GE Money Multiservis zjistila, že cestovní kanceláře na období od 14. 2. do 17. 2. 2008, kdy čekají největší zájem klientů o romantické dovolené pro dva, mají v nabídce převážně Eurovíkendy. Největší zájem je přitom o Paříž, město zamilovaných, ale k vyhledávaným patří i jiná evropská města jako jsou Benátky, Řím, Londýn, Amsterodam, Lisabon, Neapol či Nice. Ceny za víkendové pobyty v těchto destinacích se pohybují v rozmezí od 7 do 10 tisíc korun za osobu.

„Víkendy v Evropských metropolích, jako je například Paříž, Londýn a Řím, se těší velkému zájmu ze strany našich klientů. Tento typ zájezdů z běžné katalogové nabídky je vyprodán i několik měsíců před vlastní realizací. Zvýšenou poptávku po tomto typu zájezdů ze strany klientů pravidelně zaznamenáváme právě před začátkem jara. Prodloužený víkend v Evropské metropoli si často, zejména mladí lidé, dávají jako valentýnský dárek, či svátek Svatého Valentýna v jedné z těchto metropolí přímo stráví,“ uvedl Tomáš Brejcha, ředitel marketingu cestovní kanceláře Čedok.

Společnost GE Money Multiservis dále zjistila, že atraktivní nabídky jsou nachystány i pro ty, kdo nechtějí na Valentýna opustit hranice České republiky. Mnozí hoteliéři na celém území naší republiky nachystali pro zamilované speciální valentýnské balíčky. Ty kromě víkendového pobytu v polovině února zahrnují romantické večeře, květiny pro dámy, drobné dárky pro oba partnery či skleničku sektu na přivítanou. V některých hotelech je součástí speciální nabídky pro zamilované i snídaně zdobená živými květy, servírovaná přímo na pokoj. Lázeňské hotely pak do valentýnské nabídky zařadily i některé speciální procedury pro dva. Tuzemské víkendové pobyty se pohybují v ceně od 2 do 5 tisíc korun podle typu vybraného ubytování a programu. Některé hotely valentýnské balíčky služeb pro zamilované nabízí během celého měsíce února.

„Dovolené na splátky jsou v naší nabídce již několik let. Klienti díky nim nemusí zatěžovat svůj rozpočet vysokým jednorázovým vydáním a mohou si cenu zájezdu rozdělit do splátek, které pro ně dovolenou učiní dostupnější. Zájem o dovolené na splátky neustále roste,“ uvedl Luboš Jelínek, manažer rozvoje obchodu GE Money Multiservis. „Na splátky lze samozřejmě pořídit i valentýnský víkend v zahraničí nebo například lázeňský pobyt v České republice,“ dodal Luboš Jelínek.

Perličkou vyplývající z průzkumu společnosti GE Money Multiservis je valentýnská nabídka jednoho z penzionů na Blanensku, kde nezapomněli ani na rodiče s dětmi. Zatímco dětem se věnuje instruktor a hraje si s nimi, rodiče mají možnost najít si chvíli jen pro sebe. Součástí nabídky je například zmrzlinový pohár a hodina bowlingu pro děti zdarma, ale i květina pro dámu. Dokonce zde nezapomněli zajistit ani večerní hlídání spících dětí, aby si rodiče mohli v klidu vychutnat romantickou večeři při svíčkách, která je rovněž v ceně. Víkendový valentýnský pobyt v tomto penzionu přijde čtyřčlennou rodinu zhruba na 6 tisíc korun.