Oranžové konto si zřídilo téměř šest tisíc klientů

21. února 2002

O spořící účet Oranžové konto si k 20. únoru u ING Bank zažádalo 5867 klientů. ING vstoupila s tímto produktem na český retailový bankovní trh počátkem loňského listopadu. Oranžové konto je nejvýše úročený depozitní produkt bez výpovědní lhůty na českém trhu.

Oranžové konto je depozitní bankovní produkt spořícího charakteru určený fyzickým osobám k soukromým účelům. Jde v mnoha ohledech o jedinečný produkt na českém trhu. V porovnání s podobnými produkty poskytuje výrazně vyšší úrok – 3,5 % p. a. Touto sazbou jsou úročeny aktuální zůstatky vyšší než 10 000 Kč.

O zájmu klientů o Oranžové konto svědčí nejen růst počtu zřizovaných účtů, ale i objem uložených prostředků. Celkem byla na otevřených Oranžových kontech uložena takřka 1 miliarda korun.

Oranžové konto nemá žádnou výpovědní lhůtu – peníze jsou tedy klientům kdykoli dostupné. K dalším výhodám Oranžového konta patří vedle vysoké bezpečnosti také to, že klient neplatí žádné poplatky za jeho založení a vedení a nejsou mu účtovány ani žádné transakční poplatky.

Otevření i manipulace s Oranžovým kontem se odehrává bez jakékoliv návštěvy banky. Vklady a výběry provádí klient prostřednictvím telefonického Kontaktního centra ING.

Veškeré finanční transakce s Oranžovým kontem probíhají bezhotovostně prostřednictvím klientova stávajícího běžného účtu vedeného v kterékoliv bance v České republice (tzv. „Registrovaný účet“). Klient si pro tyto potřeby může zaregistrovat až tři účty.

Vklady na Oranžové konto prostřednictvím Registrovaného účtu je možné provádět kdykoliv a v jakékoliv výši. Rovněž není omezena minimální výše vkladu ani minimální zůstatek na kontě.

Výběry z Oranžového konta lze provádět prostřednictvím Registrovaného účtu. Výběry nejsou vázány žádnou výpovědní lhůtou, minimální výše výběru je 10 000 Kč.

Oranžové konto lze získat několika různými způsoby:

Pomocí Kontaktního centra ING – telefonického centra ING pro retailové produkty (0800 159 159). Klient sdělí reprezentantovi údaje nezbytné pro otevření Oranžového konta a následně je mu k podpisu doručena poštou smlouva. Klient odesílá podepsanou smlouvu s kopiemi požadovaných dokumentů – tj. občanský průkaz, výpis z Registrovaného účtu (viz níže) do ING. Po obdržení PIN pak může již prostřednictvím Kontaktního centra svůj účet obsluhovat. K získání Oranžového konta tedy není nutná žádná návštěva ING Bank.

Pomocí integrovaného portálu ING – www.ing.cz. Klient zde najde formulář potřebný k získání Oranžového konta a vyplněný ho odešle do ING Bank. Další postup je již podobný jako v případě otevření účtu pomocí Kontaktního centra.

Prostřednictvím poradců pro finanční plánování ING Nationale-Nederlanden.

V klientském centru ING – Orange House, kde návštěvníci mohou využít všechny tři zmíněné cesty k otevření Oranžového konta.

* * *

ING Group působí v 65 zemích světa a má přes 100 000 zaměstnanců. Je jednou z největších finančních institucí v Evropě z hlediska tržní kapitalizace. V České republice je přítomna od roku 1991. V rámci skupiny ING Group zde působí například pojišťovna ING Nationale-Nederlanden, ING Penzijní fond, ING Bank, ING Investment Management či ING Real Estate.