Společnost OpenSkies má povolen start a prodej letenek začíná

OpenSkies, nová dceřiná letecká společnost British Airways, obdržela povolení k zahájení provozu od Ministerstva dopravy USA (U.S. Department of Transportation - DOT). Nová letecká společnost bude od června nabízet lety mezi pařížským letištěm Paris Orly a newyorským JFK. Toto oficiální povolení od DOT umožní společnosti OpenSkies začít s prodejem letenek.

Společnost začne přijímat rezervace příští týden na svých webových stránkách www.flyopenskies.com nebo po telefonu. OpenSkies bude také přijímat rezervace přes ba.com a pomocí zástupců cestovních kanceláří s využitím globálního distribučního systému (GDS) jakožto codeshare lety British Airways.

Generální ředitel OpenSkies Dale Moss říká: „Jsme potěšeni, že jsme obdrželi povolení ke startu a upřímně oceňujeme efektivnost a pečlivé hodnocení DOT při přezkoumávání naší přihlášky.“

„Jakožto první letecká společnost, která vznikla jako výsledek dohody o otevřeném nebi Open Skies, představuje tento fakt obrovský krok kupředu při práci na tvorbě historie a nastavení nových standardů v tomto odvětví při letech přes Atlantik. Těšíme se, že poskytneme cestujícím dokonalý, osobní a skvělý zážitek při cestě mezi Paříží a New Yorkem, který bude k dispozici již za pár týdnů.“

DOT také schválil codeshare dohodu OpenSkies s francouzskou leteckou společností L’Avion. Kód L’Avion bude umístěn na lety OpenSkies mezi Orly a JFK.

OpenSkies plánuje nabízet opravdu skvělý a dokonalý zážitek z cestování. Společnost bude zákazníkům zajišťovat prvotřídní servis a nabídne inovační vybavení, včetně sedadel rozložitelných na zcela rovné postele o délce 183 cm v business třídě, osobní zábavní jednotky s 50 hodinami programů a neotřelá a zdravá jídla.

OpenSkies bude zpočátku provozovat jedno letadlo typu Boeing 757. V průběhu letošního roku má být do flotily OpenSkies zařazen druhý Boeing 757 z leteckého parku British Airways a plán počítá s tím, že do konce roku 2009 budou OpenSkies provozovat šest letadel Boeing 757. OpenSkies plánuje provozovat do New Yorku další linky z evropských zemí – z Amsterdamu, Bruselu, Frankfurtu a Milána.