OMV a Vienna Insurance Group spolupracují ve střední a východní Evropě

OMV, přední středoevropský koncern v oblasti pohonných hmot a zemního plynu, a skupina Vienna Insurance Group (VIG), významný rakouský pojišťovací koncern ve střední a východní Evropě, budou v rámci svých trhů úzce spolupracovat. Obě rakouské firmy, které mají dominantní postavení na trhu, navážou spolupráci v marketingu v deseti středoevropských zemích a poskytnou zákazníkům kombinované nabídky a balíčky služeb. Společnými marketingovými aktivitami využijí spolupráce a rozšíří své služby v Rakousku, České republice, Německu, Rumunsku, Bulharsku, Maďarsku, Chorvatsku, Srbsku, Slovinsku a na Slovensku.

Spolupráce bude zahájena v polovině července společnou letní propagační akcí, kdy řidiči obdrží na vybraných evropských hraničních přechodech střední a východní Evropy zdarma „balíček na dovolenou“, obsahující užitečné cestovní informace. Dále se bude v jednotlivých zemích regionu rozbíhat spolupráce na lokální úrovni. V České republice spolupracuje s OMV Kooperativa – druhá největší pojišťovna v ČR a zároveň druhá největší pojišťovna ve skupině VIG. „Spolupráce se postupně rozvíjí. Zatím máme dohodu o společné propagaci a několika společných marketingových akcích, na něž bychom v budoucnu chtěli navázat dalšími aktivitami,“ upřesnil člen představenstva a náměstek generálního ředitele Kooperativy Martin Diviš.

OMV a Vienna Insurance Group jsou firmami, které mají na trhu střední a východní Evropy dominantní postavení. Díky včasnému vstupu na trhy v tomto regionu se obě společnosti úspěšně rozrostly do sousedních zemí Rakouska i do dalších států. Podíl OMV na trhu v této oblasti činí 20 procent – v 13 zemích má koncern více než 2 500 čerpacích stanic, kde je denně obslouženo kolem dvou milionů zákazníků. Skupina Vienna Insurance Group je se svým objemem pojistného kolem šesti miliard eur předním rakouským pojišťovacím koncernem ve střední a východní Evropě a je zastoupena ve 20 zemích tohoto regionu.

„Dva rakouské koncerny, které mají v daných oblastech vůdčí postavení, se na nových trzích mohou svou spoluprací přiblížit k zákazníkům ve větší míře. Společně poskytujeme našim zákazníkům v deseti zemích užitečné informace. Zákazník má z toho dvojí prospěch: OMV poskytuje na čerpacích stanicích služby a Vienna Insurance Group informace k pojistným produktům,” uvedl Günter Geyer, generální ředitel skupiny Vienna Insurance Group. „Mezinárodní spolupráce s úspěšnou skupinou Vienna Insurance Group je dalším strategickým krokem při tvorbě naší nabídky služeb. Čerpací stanice jsou zde pro zákazníky a čím dál více se stávají multifunkčními centry služeb. U nás obdrží mobilní zákazník to, co potřebuje – nyní také např. informace o pojistných produktech,“ doplnil zástupce generálního ředitele OMV Gerhard Roiss.