Olympijské hry v Londýně budou přelomové i pro bezkontaktní mobilní platby

[Tisková zpráva] Při olympijských a paralympijských hrách se bude platit bezkontaktně. Největší událost světa sportu bude mít též svůj speciální mobilní telefon.

•    Celosvětoví sponzoři olympijských her Visa a Samsung umožní mobilní platby

•    Partnerství během příprav i v průběhu olympijských her 2012 v Londýně představí ve Spojeném království a po celém světě systém mobilních plateb

Při olympijských a paralympijských hrách se bude platit bezkontaktně. Největší událost světa sportu bude mít též svůj speciální mobilní telefon. Společnosti Samsung a Visa totiž prostřednictvím svého sponzorství olympijských her 2012 v Londýně představí nejnovější inovaci v oblasti platebních technologií. Ta zákazníkům a návštěvníkům umožní uskutečňovat mobilní platby pomocí mobilního telefonu pro olympijské a paralympijské hry značky Samsung. Ještě před olympijskými hrami a následně v jejich průběhu se tak zcela promění systém a svět plateb nejen v Londýně, ale i po celém světě. Spotřebitelé budou moci uskutečňovat platby rychleji a pohodlněji.

Nové strategické partnerství posune hranice platebních technologií, jelikož inovace bude dostupná i po těchto významných sportovních událostech. Společnosti Samsung Electronics a Visa využijí svých postavení celosvětových partnerů olympijských her a leaderů v oblasti technologií a inovací a představí speciální mobilní telefon pro olympijské a paralympijské hry vybavený technologií umožňující mobilní bezkontaktní platby. Bude se jednat o platební technologii Visa a technologii Near Field Communications (NFC). Pro uskutečnění platby tak postačí, aby zákazník jednoduše zvolil mobilní bezkontaktní aplikaci Visa, zadal pokyn k platbě a přiblížil telefon k bezkontaktní čtečce v místě nákupu.

Bezkontaktní město propojí speciální telefon

Bezkontaktní technologie, mobilní platby i bezkontaktní karty Visa se úspěšně rozšiřují po celém světě. V Londýně jsou bezkontaktní platby přijímány již nyní na více než 60 000 místech a během olympijských a paralympijských her v roce 2012 bude možné platit bezkontaktními a elektronickými kartami Visa po celém městě. Stejně tak budou moci mobilní bezkontaktní platby uskutečňovat spotřebitelé po celém světě již před olympijskými hrami.

Samsung a Visa v rámci své iniciativy poskytnou olympijské telefony umožňující bezkontaktní platby sponzorovaným atletům. Zároveň jedinečné telefony spotřebitelům nabídnou prostřednictvím mobilních operátorů a dalších distributorů. Pro samotný nákup v obchodech s bezkontaktními terminály bude telefon vyžadovat použití SIM karty podporující platební systém Visa.

„Visa se společností Samsung chtějí využít svého sponzorství olympijských a paralympijských her a při jejich konání představit trvalý projekt pro banky, maloobchodníky, mobilní operátory a spotřebitele. Samotný projekt je jedinečný nejen v rámci sportovních událostí, ale zároveň spotřebitelům poskytne technologie budoucnosti pro mobilní a bezkontaktní platby,“ říká Peter Ayliffe, generální ředitel asociace Visa Europe. A dodává: „V rámci této iniciativy a inovace se zároveň těšíme na spolupráci s dalšími finančními institucemi a mobilními operátory.“ Inovace v čele s mobilními a bezkontaktními platbami zůstávají pro asociaci Visa Europe prioritou budoucnosti.

Jedním z cílů společností Samsung a Visa je umožnit spotřebitelům užívat si lepší a pohodlnější život díky těmto nejmodernějším technologiím. Společnost Samsung potvrdila svou vedoucí pozici mezi výrobci telefonních technologií s podporou NFC, když v roce 2010 uvedla ve Francii na trh jeden z prvních komerčních telefonů s čipem NFC. Následovalo představení chytrého telefonu s platformou Bada a podporou NFC, což se stalo v rámci „Mobile World Congress 2011“.

„Společnost Samsung je průkopníkem v oblasti mobilních technologií, proto usiluje o dlouhodobou změnu v používání mobilních plateb. Největší sportovní událost na světě, která příští rok proběhne v Londýně, považujeme za ideální příležitost ukázat, jak může tato technologie pozitivně změnit lidem život a umožnit jim intenzivněji prožít olympijské a paralympijské hry. Zpočátku bude naše zařízení pro mobilní platby dostupné pouze ve Spojeném království. V blízké budoucnosti se však tuto službu chystáme rozšířit do dalších zemí v Evropě i po celém světě, ve kterých jsou k dispozici technologie a vybavení pro bezkontaktní platby,“ uvedl Seokpil Kim, prezident a generální ředitel divize Samsung Electronics Europe.

Gyehyun Kwon, viceprezident a vedoucí oddělení pro sportovní marketing společnosti Samsung Electronics, k tomu dodává: „Naše společnosti se jako první ze všech celosvětových partnerů olympijských her 2012 v Londýně vydaly cestou spolupráce. Je nám velkým potěšením, že můžeme spojit síly s asociací Visa Europe, abychom všem zpříjemnili olympijské hry a prohloubili zážitky.“

Společnosti Visa Europe a Samsung budou spolupracovat s mobilními operátory, finančními institucemi a prodejci po celém světě ve snaze poskytnout uživatelům mobilních telefonů ve všech zemích světa pohodlnou, bezpečnou a spolehlivou bezkontaktní technologii Visa. Systém mobilních plateb Visa je v současnosti zaváděn v řadě zemí, mimo jiné v Austrálii, Kanadě, České republice, Brazílii, Francii, Hongkongu, Itálii, Malajsii, Polsku, Singapuru, Španělsku, Slovensku, Spojeném království, Spojených státech, Švýcarsku a Turecku.