Odbor analýz finančních trhů České spořitelny povede Viktor Kotlán

Viktor Kotlán nastupuje od listopadu 2004 do pozice ředitele odboru analýz finančních trhů České spořitelny. Pod vedením hlavního ekonoma Pavla Kysilky bude zodpovědný za makroekonomický, strategický a akciový výzkum. Viktor Kotlán přichází do České spořitelny z České národní banky, kde zastával funkci ředitele odboru měnové politiky a strategie.

Svůj nový post chápu jako prestižní práci v prestižní firmě. Česká spořitelna za posledních několik let učinila velký pokrok a mezi českými bankami se řadí ke špičce a to nejen v oblasti finančních trhů. Těším se, že budu moci dál rozvíjet renomé České spořitelny prostřednictvím kvalitních analýz, uvedl Viktor Kotlán.

Viktor Kotlán (30) studoval ekonomii na Masarykově univerzitě v Brně, na Hoogeschool van Utrecht v Nizozemí a na Ekonomické fakultě VŠB-TU v Ostravě. Po studiu nastoupil do České národní banky, kde byl po dvou letech jmenován bankovní radou ČNB do pozice ředitele odboru měnové politiky a strategie. V této funkci zodpovídal za přípravu materiálů pro pravidelné měnové rozhodování bankovní rady, ale také na poli strategie banky v oblasti stanovení inflačních cílů či přijetí eura.

Klára Gajdušková,
České spořitelny, a.s.