Hlavní navigace

Od května jednodušší sazebník: za transakce jen 4 různé tarify

Pouze čtyři různé ceny bude mít od nynějška ČSOB ve svém sazebníku pro hotovostní operace a platební transakce. Za nejvýznamnější změnu je možné považovat snížení poplatku za příchozí platbu ze 7 na 6 korun. Ve snaze podpořit platby kartou u obchodníků a také službu Cashback, které jsou zdarma, naopak banka zvýší o korunu výběr hotovosti z bankomatu. U nejvyužívanějších, elektronických plateb zůstaly ceny stejné jako dosud.

„Většina našich klientů využívá balíčky osobních účtů, které nově obsahují platební transakce a výběry z bankomatů zadarmo a to v rozsahu, jenž je obvyklý pro většinové spotřebitelské chování,“ uvedl Martin Jarolím, ředitel retailového bankovnictví v ČSOB. „I pro takového klienta, který bude potřebovat více transakcí nad rámec nových balíčku, jsou změny v sazebníku v převážné míře cenově neutrální,“ dodal Jarolím. Podle něj se ČSOB trvale snaží zjednodušovat a zpřehledňovat sazebník a i v tom aktualizovaném se vyvarovala nespecifických poplatků za tzv. účetní položky. „Věřím, že zejména noví zákazníci ocení, že ČSOB v sazebníku nic neskrývá,“ uzavřel Jarolím.

Vedle zjednodušení sazebníku shlukováním cen do čtyř skupin ČSOB dále motivuje klienty k elektronickým a automatizovaným platbám. Zatímco elektronické operace jsou oceněny jednotnou sazbu 3 Kč, transakce s menší možností automatizace, třeba podání příkazu přes sběrný box nebo využívání call centra, stojí 9 Kč. Za příkaz na přepážce či vyzvednutí hotovosti klienti zaplatí 30 Kč. Inkasa, příchozí platby a výběr z téměř 600 bankomatů ČSOB, banka ocenila na 6 Kč.

Poplatky za transakce ČSOB
3 Kč Elektronické platby
6 Kč Příchozí platby
Výběr hotovosti – bankomaty ČSOB
Vklad hotovosti na přepážce
Inkaso
9 Kč Call centrum
Platební box
Dotaz na zůstatek u bankomatů jiných bank
30 Kč Platba na přepážce
Výběr hotovosti – bankomaty jiných bank
Výběr hotovosti na přepážce
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).