Ocenění Pojišťovák roku 2010 získal Petr Zapletal

[Tisková zpráva] Ocenění Pojišťovák roku 2010 udělila odborná porota soutěže Banka roku Petru Zapletalovi, generálnímu řediteli Pojišťovny České spořitelny. V čele pojišťovny stojí Petr Zapletal od roku 2005 a v posledních letech společnost patří mezi nejrychleji rostoucí životní pojišťovny na trhu.

„Výsledky v soutěži Banka roku 2010 jednoznačně vnímám jako ocenění výborných výsledků, kterých Pojišťovna České spořitelny dosahuje. Děkuji především všem našim zaměstnancům, bez kterých bychom nepatřili mezi nejdynamičtější pojišťovny v České republice,“ říká Petr Zapletal, generální ředitel a předseda představenstva Pojišťovny České spořitelny.

Do funkce generálního ředitele a předsedy představenstva Pojišťovny České spořitelny byl Petr Zapletal jmenován v listopadu 2005. Před nástupem do pojišťovny zastával pozici předsedy představenstva a generálního ředitele Investiční společnosti České spořitelny a vystupoval jako předseda předsednictva Unie investičních společností ČR. V roce 2009 se Petr Zapletal stal také členem rozšířeného představenstva společnosti Kooperativa.

Pojišťovák roku 2010 je oceněním nejlepšího generálního ředitele pojišťovny v České republice. Vítěz je volen z 19 zástupců pojišťoven ze všech kategorií zaměřených na pojišťovny. Cenu získá generální ředitel pojišťovny, kterého volí ze svého středu sami nejvyšší představitelé nominovaných pojišťoven.

Pojišťovna České spořitelny byla úspěšná také v kategorii Životní pojištění roku, kde její produkt –FLEXI životní pojištění – získal druhé místo.