Ocenění AXA Zaměstnavatel roku 2007 zná své vítěze.

Praha, 24. května 2007 – Pátý ročník ocenění AXA Zaměstnavatel roku bude vyhlášen dnes v 19 hodin v hotelu Marriott Prague. Nejcennější titul AXA Zaměstnavatel roku 2007 získala společnost Glaverbel Czech a.s., člen skupiny Glaverbel. Nejžádanějším zaměstnavatelem roku 2007 se stala společnost Telefónica O2 Czech Republic a.s.

Ocenění Zaměstnavatel roku bude letos vyhlášeno v 8 kategoriích. Speciální ocenění bude vyhlášeno v samostatné 9. kategorii. Tuto cenu získává v letošním roce Kooperativa, pojišťovna, a.s. a jedná se o ocenění v kategorii Nejdynamičtější společnost roku 2007. V rámci vyhlášení výsledků celostátního kola budou rovněž vyhlášeni vítězové ocenění AXA Zaměstnavatel regionu 2007 pro kraj Praha. Na třetím místě se umístila společnost RWE Transgas, a.s., na druhém místě společnost Skanska CZ a.s. a vítěznou příčku obsadila společnost Česká spořitelna, a.s.

Celostátnímu kolu ocenění AXA Zaměstnavatel roku předchází ocenění AXA Zaměstnavatel regionu, které je vyhlašováno ve všech krajích České republiky. V letošním roce bylo vyhlášeno celkem ve třech regionech: 29. března v Pardubicích, 11. dubna v Českých Budějovicích a 27. dubna 2007 v Brně. Vítězové jednotlivých regionálních kol postupují do celostátního kola na základě předem stanoveného počtu mandátů. Počty mandátů byly stanoveny na základě počtu zaměstnanců v jednotlivých krajích – dle údajů ČSÚ.

V letošním roce bude rovněž vyhlášena kategorie CzechInvest Progresivní Zaměstnavatel roku, která je určena pro malé a střední podniky s počtem zaměstnanců do 250 osob. Pro letošní rok se vítězem stala společnost B. Braun Medical s.r.o. V kategorii Microsoft Zaměstnavatel bez bariér zvítězil Český rozhlas.

Další kategorií, která obohatí škálu vyhlašovaných je kategorie The Most Desired Company 2007. Garantem této kategorie je studentská organizace AIESEC. V této kategorii volí studenti vysokých škol společnost, ve které by chtěli po skončení studií pracovat. Vítězem této kategorie se v letošním roce stala Komerční banka, která opět potvrdila v této kategorii své prvenství.

V kategorii Nejžádanější Zaměstnavatel roku 2007 hlasuje veřejnost prostřednictvím webových stránek nebo zasláním sms na telefonní číslo 736 305 305. Vítězem kategorie je v letošním roce společnost Telefónica O2 Czech Republic, a.s.

Ocenění Personální projekt roku získává společnost Airproducts spol. s r.o. s projektem Antistresový program pro zaměstnance společnosti Airproducts.

V rámci doprovodného programu ocenění budou dále prezentovány další personální projekty, které byly napříč ČR vyhodnoceny v rámci doprovodného programu ocenění jako nejlepší. V letošním roce bude v rámci doprovodného programu prezentováno celkem 7 personálních projektů, které postoupily z jednotlivých regionálních kol. Jsou to:

Air products – Antistresový program pro zaměstnance
B. Braun Medical – Projekt Katedra