Obrat Factoringu České spořitelny se meziročně zvýšil o dvě třetiny na 16 mld. Kč

Celkový obrat společnosti Factoring České spořitelny se v roce 2003 zvýšil na 16,2 mld. Kč, což je meziroční nárůst o 66 %. Souhrnný obrat členů Asociace factoringových společností (AFS) vzrostl o téměř 22 % na 63,8 mld. Kč.

Růst factoringového obratu členů Asociace factoringových společností vypovídá o rostoucí oblibě financování pohledávek převážně u malých a středních podniků. Zároveň je důkazem toho, že factoring si našel své místo na trhu a bývá stále častěji vnímán jako standardní finanční produkt pro potřeby optimálního financování pohledávek, řekl Rudolf Hanták, generální ředitel Factoringu České spořitelny.

Factoring České spořitelny se v minulém roce stal vedoucí společností v tuzemském factoringu a upevnil svůj celkový podíl na trhu, který činí 25 %. Informace o zisku společnosti budou k dispozici po auditu hospodářských výsledků, který proběhne během prvního čtvrtletí roku 2004.

Nabídkou kvalitních komplexních služeb, jasnou strategií a díky úzké spolupráci s mateřskou bankou – Českou spořitelnou jsme se stali jedničkou v tuzemském factoringu, zaznamenali 2. místo v exportním factoringu i v celkovém objemu obratu, dodal Rudolf Hanták.

Factoring České spořitelny patří mezi tři největší factoringové společnosti v České republice a od roku 2001 je členem Finanční skupiny České spořitelny. Podstatou factoringu je opakující se postupování nebo správa bonitních pohledávek před splatností s možností jejich profinancování a zajištění rizik proti neplacení vůči smluvně dohodnutým odběratelům jak v tuzemsku, tak i v zahraničí.

Ing. Martin Štěpka
ředitel obchodu a marketingu